avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate selinutza

Activitate selinutza

Buna ziua,

Am o neclaritate. Va rog sa ma ajutati cu informatiile potrivite.
Am un copil de patru ani cu handicap accentuat, a fost incadrat in grad de handicap in februarie 2022. Fiind grad accentuat am dreptul la reintoarcere in concediu crestere copil pana la
7 ani ai copilului.
Lucrez la o institutie publica locala ( loc de munca X) , unde se merge fizic, zi de zi. M-am gandit sa fac cerere de suspendare in Revisal la locul de munca X pentru a mi se suspenda contractul pana implineste copilul 7 ani.
Eu nu vreau insa sa depun cerere / dosar pentru dosar CCC, sa primesc indemnizatie, intrucat am un al doilea loc de munca ( Y) - telemunca, unde prezenta fizica nu e necesara.
Vreau sa stiu daca este legal sa apar in Revisal suspendata pentru ccc la loc de munca X, iar la cealalta companie Y cu telemunca sa apar cu contract de munca activ.
Asa cum am mentionat, nu fac dosar de indemnizatie, si nu primesc indemnizatia de la stat

Toate cele bune,
Buna ziua!

#Contract de inchierere imobil in Bucuresti

Buna ziua, in aprilie 2019 am incheiat un contract de inchiriere apartament in Bucuresti pe un an, cu expirare in 01.04.2020 ( in starea de urgenta).
Proprietarii stau in Oltenita, si sunt foarte in varsta, au 80-90 de ani si le este teama sa mai vina in Bucuresti in vederea prelungirii acestui contract.
Care este procedura legala pe care as putea-o urma in vederea prelungirii acestui contract? Ce ma indrumati sa fac? Eu inca stau in acel apartament.

Va multumesc,
Buna ziua.. Ma intereseaza daca sunt eligibila pentru prima de instalare, oferită de șomaj. Domiciliul din buletin este la peste 200 de km de Bucuresti. Sunt unic intretinator al unui copil de 2 ani3l. Speța e urmatoarea:
- CIM nedeterminata 2013 -2017, între 2017 și 2018 ( august) intervine suspendare pentru concediu creștere copil, ma reîntorc la serviciu mai devreme, în august 2018 incepe plata stimulentului de insertie. Contractul individual se încheie cu 55b in aprilie 2019, la 8 luni dupa reîntoarcerea din CCC.
- Ma angajez la o firmă, neexistând nicio zi de întrerupere, 01.04.2019 - 29.05.2019, fac notificare angajatorul 2 ca doresc încetarea CIM cu 31(3) CM, notificarea venind din partea mea
- din 12.06.2019 până 20.06.2019 am fost angajată cu CIM, si primesc notificare cu 31(3) din partea companiei angajatoare ca nu corespund.
Prin urmare, concluzionand.
Angajator 1 : ian 2013 - iunie 2017
Suspendare CCC : iunie 2017 - aug 2018
Angajator 1 : aug 2018 - apr 2019 ( 55 b)
Angajator 2 : aprilie 2019- mai 2019 ( 31, 3 - notificare de la mine)
Angajator 3: la două săptămâni pauza, 12.06-20.06. 2019 ( 31 , 3 notificare de la ei).
Vreau sa imi depun dosar de șomaj, însă în condițiile în care eu imi gasesc un loc de munca, pe perioada determinată de 2, pot lua prima de instalare?
Din aprilie 2019 de cand am plecat de la angajator 1 ( care oferea cazare), mi am închiriat cu contract de închiriere undeva in Bucuresti, neștiind că nu voi ramane la acele locuri de munca.
Prin urmare, azi primesc notificare 31 cu 3, vreau sa ma duc la localitatea de domiciliu, sa fac dosarul de șomaj, iar daca intre timp gasesc ceva, probabil pe determinată, 1 an sau 2, pot fi eligibila daca arat contractul se închiriere din aprilie( noi fiind în iunie-iulie).
Cărui serviciu al statului ma pot adresa in afara acestei comunități pentru a ma îndrumă?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Demisie fortata
Va multumesc mult pentru mesaj.
Discuție Demisie fortata
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta.
Lucrez in cadrul unui SC din 2012, in 2016 raman gravida si 2017 intru in Concediu Crestere Copil. Inainte sa mi se suspende CIM-ul am predat TOATE lucrarile mele, unei angajate in perioada in care eram eu gravida. Am mail-uri care confirma acest lucru, prin care ii ziceam pas cu pas ce anume este de facut, punct cu punct. Practic, mi-a luat toate lucrarile, ea si cu inca o colega, toate angajate in 2016 cand eu eram deja gravida, insa nu anuntasem graviditatea la serviciu
In fine, m-am intors din concediu crestere copil cand copilul avea 1a6l, la 01.10.2018, Cand m-am intors nicio lucrare din fostele mele lucrari nu mi s-a mai dat inapoi, doar ce nu mai faceau ele fata, mi se dadea mie. Fisa postului a ramas aceeasi, nu s-a schimbat nimic. In fine, am zis ca poate sefii doresc sa ma acomodez, desi nu era cazul, eu fiind cea mai veche din departament si eram destul de in tema cu update-urile din perioada in care am lipsit.
In luna ianuarie 2019, ma duc la director, si ii solicit acestuia o majorare de salariu, intrucat sunt mama singura, si daca e posibil sa mi se faca si mie salariul conform maririlor efectuate in perioada cat eu am fost plecata (lor li s-a marit salariul cat eu am fost plecata, fix cu o luna inainte de a ma reintoarce).
Din acel moment, directorul, sefa mea, colegele mele, NU MAI VORBESC cu mine, mi s-a inchis accesul la userul prin care accesam softul in care lucram, ce mai era de lucrat, practic, eu acum NU MAI AM ce sa lucrez.
Toate acestea, pentru ca am AVUT CURAJUL, sa cer o marire de salariu.
Ideea e ca, conincidenta face sa intru in medical fiind cu copilul internata, la trei zile dupa ce am semnalat ca mi s-a inchis accesul la software-ul in care lucram.
Acum, ma voi intoarce la serviciu dupa doua saptamani de medical, nu am ce sa fac, pentru ca nu mai am user. Spuneti-mi ce este de facut? nu au trecut sase luni de la reintoarcerea mea din CCC, si iau stimulentul de insertie.
Nu am avut niciodata vreo cercetare disciplinara, iar la evaluari mereu maximum. Pana sa plec am referate semnate de conducerea societatii prin care se confirma faptul ca sunt singura care cunoaste intreaga activitate a biroului in care imi desfasor activitatea.

Cum sa fac? Sesizare la ITM? Chiar nu vreau sa fac ceva rau, sunt singura si depind foarte mult de salariul acesta.

Multumesc,


Discuție Mostenire
Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta;

Cum se imparte intre mostenitori o casa parinteasca cu teren. Sunt sapte frati, patru dintre acestia au renuntat de-a lungul timpului la notar la partile cuvenite in urma decesului parintilor in favoarea celorlati frati.
Prin urmare sunt trei frati, care inca ar mai putea mosteni casa parinteasca. In casa, unul dintre frati a locuit cu familia sa, atat in perioada cand parintii traiau, cat si dupa. Ceilalti doi frati au fost de acord. In tot acest timp fratele care locuia in casa parinteasca a platit impozitul pentru casa, doar el, nu si ceilalti doi frati. Acum acesta a murit, iar sotia supravietuitoare aduce in discutie faptul ca ceilalti doi frati nu ar mai avea dreptul la mostenire intrucat nu au platit impozitul casei in ultimii ani, dupa moartea parintilor. Exista oare vreun articol de lege care sa o ajute pe sotia supravietuitoare sa ramana cu toata casa, excluzandu-i pe ceilalti frati din aceasta ecuatie?

Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect dpdv juridic.

Va multumesc