avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate co.mihai

Activitate co.mihai

Răspuns la discuția Completare Declaratia 100
Va multumesc pt ajutor si promptitudinea raspunsului! Imi mai puteti spune daca D100 e obligatoriu sa o depun online, sau ma pot duce la ANAF si o completez acolo pe hartie?
Ma poate lamuri si pe mine cineva in cunostinta de cauza, cum completez, ce anume scriu in D100, in conditiile in care am raportare trimestriala, un angajat cu CIM de 8 ore(eu), dar firma nu a incasat nimic din ianuarie de cand am infiintat-o si pana acum. Toate activitatile, inclusiv plata contributiilor la salariu (D112) s-au desfasurat cu banii mei personali, deci imprumutati firmei. Anticipez ca primele plati imi vor fi facute dupa 14 mai. Ce trebuie sa completez in D100 in situatia mea?
Multumesc pt lamuriri!
Buna ziua! M-ar interesa opinia unui contabil calificat, in ceea ce priveste urmatoarea situatie: SRL infiintat in ianuarie 2018 (asociat unic in persoana administratorului), un singur angajat cu CIM (incepand cu data de 5 februarie 2018) in persoana administratorului si implicit asociatului unic, cand am completat D010 ANAF-ul mi-a impus raportari trimestriale, INSA stiu ca pt D112 trebuie sa fac raportarea pana pe 25 martie. Problema e ca firma mea e una de consultanta, iar prima plata mi s-a efectuat azi, 27 martie, deci nu am avut de unde sa-mi platesc salariul pe luna februarie, pt ca abia acum mi-au intrat banii in contul firmei. Intrebare: pot depune online, incepand de azi, D112 aferenta salariului din februarie (am semnatura electronica), sau trebuie sa notific ANAF-ul si sa-i informez in prealabil de intarzierea D112? Care-i procedura in cazurile astea? Repet, SRL-ul e al meu si sunt singurul angajat, deci am de depus o singura declaratie privind contributiile pe salariu. Doar ca am depasit data limita pt salariul din februarie si nu stiu cum sa procedez. Multumesc anticipat celui care ma va lamuri!
Da! Trebuie sa faceti modificarea la ORC. Nu sunt jurist, dar recent mi-am infiintat un SRL, iar la ORC mi s-a precizat faptul ca daca activitatea aferenta codului CAEN principal nu este predominanta, se poate schimba codul CAEN principal cu cel care are intaietate in activitatea firmei.
Va multumesc pt raspuns, dar lucrurile legate de drepturile/obligatiile comodantului si comodatarului nu-mi erau straine. Pe mine m-ar fi interesat punctul de vedere al unui contabil legat de modul in care pot "baga" cheltuielile cu masina personala pe firma, in asa fel incat sa mai scad din baza de impozitare. Si care cheltuieli sunt deductibile, in conditiile in care firma mea nu e platitoare de TVA. Cam despre asta e vorba.
Va salut! Imi poate spune cineva care cunoaste legislatia in domeniu, daca imi pot face un contract de comodat pt folosirea automobilului personal, intre mine ca PF( si proprietar al automobilului in cauza) si propria firma in care sunt asociat unic si administrator? Daca da, ce cheltuieli sunt deductibile si care e cuantumul acestor cheltuieli? Masina o am deja de cativa ani, e un Peugeot 308, e proprietatea mea (PF), firma e una de consultanta infiintata in ianuarie anul asta, ma folosesc de masina pt a ma deplasa la diversi clienti pt tot felul de intalniri in scop profesional si o voi conduce exclusiv eu, in calitate de administrator si angajat prin CIM in propria firma. Asigurarea, RCA-ul, vignieta sunt si ele deductibile? Daca imi pot deduce cheltuielile cu combustibilul, dincolo de pastrarea bonurilor de benzina, trebuie sa completez si vreo foaie de parcurs, ceva? Si foile alea de parcurs ce trebuie completate, de unde le iau? Sau e mai avantajos sa trec masina pe firma? Dvs cum ati proceda in situatia data?
Va multumesc pt raspuns!
Buna ziua! In cazul unui SRL infiintat de cateva saptamani, cu un singur salariat (CIM, norma intreaga) in persoana asociatului unic (si administrator), care trebuie sa faca dovada platii salariului si a contributiilor aferente, care e procedura ? Semnez un stat de plata cum ca mi-am primit salariul si ma duc la Casa de Pensii si de Casa de Asgurari de Sanatate sa inchei contract in numele angajatorului, apoi deschid dosar de asigurat pt angajat si virez contributiile aferente salariului acelui angajat (adica aceeasi persoana cu a administratorului SRL-ului) ? Online exista vreo aplicatie, pt a scapa de toate drumurile astea, ca n-am gasit nimic?
Multumesc pt lamuriri!
Răspuns la discuția Autorizatie SSM
Va multumesc pt raspuns! M-am linistit .
Răspuns la discuția Autorizatie SSM
Va salut! Imi puteti spune daca pt o firma de consultanta infiintata in ianuarie 2018 (SRL,asociat unic si administrator), cu un singur angajat cu norma intreaga (tot ala), e necesar sa am si un contract semnat cu o firma ce ofera servicii SSM sau un inspector de profil? In certificatul constatator scrie ca sunt autorizat sa desfasor activitatile pt care am optat. Si inca ceva: daca firma respectiva are sediul intr-o cladire de birouri, una adecvata, cu planuri de incendii la toate etajele, cu stingatoare etc, mai e necesar sa semnez si eu vreun contract cu o firma PSi? Pana acum, dincolo de documentele de la ORC si banca, am mai fost la ANAF pt Registrul Unic si la ITM sa-mi inregistrez contractul de munca si sa-mi dea parola pt REVISAL. Chiar trebuie sa arunc banii si pt hartii semnate de inspectori SSM si PSI ? Multumesc celui care imi va raspunde!