avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Niculae

Activitate Niculae


Mă interesează cărţi pe care să le pot cumpăra şi nu numai pe care să le pot consulta la bibliotecă deoarece nu prea am timp să stau prin asemenea locuri. Oricum mulţumesc mult.
Sunt de acord cu ce a scris Dragoş dar aş mai avea de făcut nişte precizări. În primul rând prin înregistrarea contabilă pe care ai scris-o nu scoţi în evidenţă cheltuielile. Eu aş merge pe o altă formulă:
1. Achiziţia de energie:
% = 401
605
4426
2.Facturarea către chiriaş atât a chiriei cât şi a energiei pe care trebuie să o incluzi în pretul total al chiriei:
411 = %
706
4427
Vezi pentru mai multe detalii Ordinul MFP nr. 306/2002 pentru aprobarea Reglementărilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene.
Răspuns la discuția plata prin compensare
Bineînţeles că poate primi o plată prin compensare, dar nu plată prin compensare prin intermediul Institutului de management informatic ci trebuie să existe două părţi care să aibe datorii reciproce şi care să fie certe, lichide şi exigibile.
Vezi Codul Civil.
Cred că trebuie recepţionată investiţia în stadiul în care se află iar instalaţia sau ce rezultă, datorită faptului că nu este terminată şi nu poate fi vândută în stadiul acesta se dezmembrează şi apoi de vinde fie ca piese, fie la fier vechi dacă piesele nu mai pot fi folosite.
Răspuns la discuția factura fara contract
Eu cred că singura soluţie este să votezi D.A. adică alianţa Dreptate şi Adevăr, măcar să se oftice ăştia de la PSD.
Sau mai este o posibilitate: să le faceţi reclamă negativă acum la alegerile din toamnă.
Aveţi idee unde pot să găsesc practică judiciară în format electronic sau pe hârtie (sub formă de cărţi) dar să fie cât mai ieftin? Sau poate gratis? Astept raspunsurile voastre.
Răspuns la discuția litigiu, factura proforma
Este foarte important să stabilim dacă ai livrat bunurile sau nu.
dacă le-ai livrat, atunci trebuie să emiţi factură fiscală şi nu factură proforma, pentru că altfel fapta ta se numeşte evaziune fiscală. Dacă ai primit un avans şi nu ai livrat bunurile atunci trebuie să emiţi o factură de avans iar în momentul livrării bunurilor stornezi factura de avans şi emiti o altă factură fiscală.
Cumpărătorul va fi obligat să plătească dacă faci dovada că ai livrat bunurile iar faptul că nu ai emis factură fiscală nu îl împiedică cu nimic să nu mai plătească sau mai bine zis nu îl obligă să plătească.