Buna ziua
Revin cu o întrebare pt care nu înțeleg răspunsul
Am avut un job full time si unul part time perioada 1.01.2023-31.05.2023.
Ulterior în perioada 31.05.2023 la jobul unde lucram part time am inceput sa lucrez full time, iar de la cel full am plecat de tot.
Pe 1 august m am angajat la o altă firma full time, timp in care am rămas și la job ul anterior. Pe 1 septembrie am mai inceput o colaborare cu o altă firma 2 h pe zi.
Întrebarea mea este cum pot beneficia acum de cm și ccc având în vedere că am contract la 3 firme, iar la firma unde am salariul cel mai mare sunt angajata de pe 1 august. As vrea de pe 22 decembrie sa intru in prenatal
Mulțumesc!
Buna ziua,
sunt insarcinata in 4 luni, in luna februarie ar trebui sa nasc,
situatia este urmatoarea: pana in data de 31 mai am avut mereu 2 cim. in perioada 31 mai- 1 august am avut un singur cim, iar din 1 august am din nou 2 cim-uri.
pentru a beneficia de concediu prenatal, la al doilea loc de munca la care m am angajat pe data de 1 august ar trebui sa am 6 luni de vechime? 6 luni fac in data de 1 februarie, iar eu as fi vrut sa mi iau concediu prenatal mai repede, dar n-as vrea sa pierd indemnizatia de concediu prenatal.
Bună ziua,
vă rog să-mi răspundeți cum se calculează indemnizatia pentru crestere copil?
se iau in calcul bonusurile?
se iua in calcul bonurile de masa?
se iau in calcul salariile obținute din contracte cu timp partial in cazul în care am un contract full time si unul part time?
Bună ziua,
Urmează să mă căsătoresc cu un barbat care a fost căsătorit și are un copil din prima căsătorie. Acesta a achizitionat după divort un apartament, apartament în care urmăează să mă mut și eu (in alt oras fată de cel în care locuiesc eu). Deoarece căsătoria mea implică să mă mut într-un oras nou și o schimbare mare în viata mea profesională îmi pun problema că dacă viitorul meu sot va muri din varii motive eu să nu fiu scoasă afară din locuinta lui de către copilul lui. Ce document putem face care să mă asigure că in caz de deces să nu am probleme cu copilul lui? Mentionez că eu mă gândesc la investitii comune și la o viată cât mai transparentă cu viitorul sot. mulțumesc!
Bună ziua,
am infiintat o societate cu cod caen 7112 pe care doresc să o autorizaz în domeniul gazelor naturale. Procedura de autorizare fiind de lunga durată as dori să angajez personal cu timp partial pentru a avea structura minima de personal, însă firma nu va activa încă. Cele 2 persoane au CIM cu 8 ore pe zi în cadrul altei firme. Întrebarea mea este care ar fi cea mai ok formă de angajare? cu timp partial și as reduce plătile către contribuțiile la stat sau cu timp full time și as scuti plata de impozit pe profit? în cazul in care sunt angajată cu norma intreaga la alta societate contribuțiile la stat le plătesc încă o data?
va mulțumesc!
Bună ziua,
doresc să infiintez un SRL cu activitate de consultanta in inginerie.
Întrebarea mea este unde este mai oportun să-i infiintez sediul social, respectiv intr-un apartament dintr-o zonă rurală defavorizată sau in mediul urban?
mulțumesc!