avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate LetitiaM

Activitate LetitiaM

Nu am pe cine trimite.
Sot sotie si copii, la fel ca in art. 17 din legea nr. 114/1996.
Dar va intreb pe dvs, eu nu sunt avocat si nici legist ci doar membru de asociatie care incerc sa gasesc o persoana care sa ma reprezinte la adunarile generale (nu se prezinta la ele decat 8 persoane, din care 5 sunt in comitet deci nu ma pot reprezenra si 3 deja reprezinta alti 3 dintre proprietari - suntem 39 in total, iar daca niciun membru de familie al celor 8 nu ma pot reprezenta, mi se îngrădește dreptul de membru doar pt ca fizic nu pot fi prezenta.
Daca definitia membrului de familie este cea a familiei extinse din codul penal, nimeni nu ma poate reprezenta. Dacă este cea din codul civil sau din 114/1996 de ex care are directa legatura cu locuintele, atunci mai exista nepoti adulti ai proprietarilor care pot fi prezenți sa ne reprezinte.
In trecut o facea presesintele, dar cel anterior a decedat, iar persoana de incredere care ma reprezenta e acum in imposibilitatea de a ma reprezenta.

latka a scris:

Uttilizati dvs. definitia membrului de familie din codul civil.

LetitiaM a scris:

Se utilizeaza definitia din codul penal pe civil?




Se utilizeaza definitia din codul penal pe civil?
Apa nova nu ne-a raspuns.
Oricum ii inteleg legat de faptul ca ei nu au cum.sa stie cum se imparte la intretinere. Deci va rugam daca cineva stie ce este aceasta taxa si in consecinta daca se imparte pe cota parte indiviza, pe persoana, pe metrii patrati precum caldura sau pe consumator.
Multumim anticipat!

elga50 a scris:

Puneti intrebarea pe site-ul Apa Nova unde, cu siguranta, veti avea parte de raspunsuri concrete si nu comentarii.

Ce se intampla daca blocul avea 30 apt, iar acum mai multe apt sustin ca s-au dezmembrat si ca au cadastru separat cate 2 la fiecare apt? In acest caz in loc de 30 de voturi disponibile avem sa zice 34 de voturi daca ar fi 4 apt dezmembrate in cate 2 apt fiecare?
Sau continua sa fie doar 30 de voturi cum a fost conceput initial blocul?
Inteleg ca al decizii cu adevarat improtante ex consolidari oricum are importanta cota parte si deci aici nu devine un apt dezmembrat cu o pondere mai mare decat altul care are doar 2 sau mai multi coproprietari sau unul cu un singur proprietar
Daca nu exista regulament intern?
Administratia anterioara a dat acordurile doar in baza deciziei presedintei. Actuala administratie vrea acordul adunarii generale. Fac parte din comitet, deci stiu ca nu s-a modificat sau vorbit de modificarea vreunui regulament intern daca acesta exista.
Deasupra noastra si sub noi s-au debransat, nu locuiesc si nu incalzesc, alaturi e un singur perete comun cu un singur apt. restul peretilor sunt toti exteriori.
Ce articol de lege prevede ca trebuie sa fie un regulament intern? In caz ca ne refuza sa stim pe ce baza apelam decizia.
Mentionez ca 10 apt din 30 sunt debransate deja fara acordul adunarii generale sau al vecinilor (sus jos etc) din care 5 sunt incalzite si 5 nu (nu sunt locuite).
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

vfomino a scris:

In ce lege se specifica in clar si fara interpretari ca este nevoie de aprobarea AG pentru montarea de centrala de apartament si decuplarea de la centrala de scara/bloc?

Răspuns la discuția imputernicire adunare generala
Buna ziua,
Poate fi împuternicit un angajat al blocului sa reprezinte un proprietar la adunarea generala?
El este fochist, se va vota debransarea a 5 apt si desfacerea contractului lui.
Răspuns la discuția Emiterea facturii + chitanþã
Emiteți bon fiscal daca nu sunteti liber profesionist. Emiteti chitanta daca sunteti liber profesionist (deci NU PFA) si vi se achita numerar.

CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 a scris:

eu stiu ca la pers fizice emiti bon fiscal

Traducatorul autotizat este liber profesionist deci nu ii trebuie casa de marcat - nu stiu cum e pt traducatorii neautorizati care deci ar trebui sa fie organizati ca si PFA (din cate am citit acestia au nevoie de casa de marcat)

Laura Ciobeica a scris:

Nu exista reglementari noi in domeniu. Puteti intreba la serviciul de asistenta contribuabili de la administratia financiara de care apartineti.
Profesia de traducator - PFA sau profesiel liberala - este exceptata de la necesitatea de a detine casa de marcat.
L.C.

Traducătorul autorizat nu este PFA (nu e inregistrat la Registrup Comertului) ci este liber profesionist (ca si contabilul, avocatul, medicul etc). Fiind contabila ar trebui sa stiti asta.
Ca urmare traducatorul autorizat nu emite bonuri fiscale ci chitante (daca se achita numerar) + facturi.

Georgiana Constantin a scris:

La persoane fizice se emite factura si bon fiscal. Acum nu stiu sigur daca la PFA se procedeaza altfel.