avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate laur2007

Activitate laur2007

Doresc un sfat..... este posibila o contestatie la executare dupa 9 luni de la punerea unei hotarari in executare silita?
E vorba despre program vizitare minor, s-a trimis somatie, s-a mers cu executorul, s-a refuzat sa se deschida usa, iar dupa 9 luni se face contestatie la executare pe motiv ca nu a fost citata in mod legal si ca nu a stiut ca trebuie sa se prezinte. Mai mult, cere acum instantei sa stabileasca exact perioada de vara si de iarna si invoca nulitatea executarii avand in vedere ca executorul a facut executarea unei hotarari a caror perioade nu erau clar precizate.
In aceeasi actiune, cere anularea si a procesului verbal prin care s-a facut proprire pe salariul ei pentru a fi recuperat onorariul executorului, pe acelasi motiv ca nu a fost citata.

E posibil ca la 9 luni de la punerea sub executare silita sa mai faca contestatie la executare? Ce sanse sunt sa-i fie acceptata o asemenea actiune? Mentionez ca in aceste 9 luni chiar eu i-am inmanat de mai multe ori procesul verbal al executorului judecatoresc pentru data la care nu s-a prezentat sa permita executarea, iar in ceea ce priveste onorariul i-am facut chiar eu adresa sa-mi plateasca onorariul de executare, nedorind sa-i creez probleme la locul de munca printr-o proprire.

Va multumesc si orice sfat e bun.
Răspuns la discuția Calomnia si insulta
Multumesc frumos pentru raspuns
Calomnia si insulta mai sunt incriminate de Codul penal? In cazul in care doresc sa depun o plangere avand ca obiect calomnie si insulta, o depun la Parchet? Si aceste fapte sunt incadrate tot la art 205 si 206 Cod penal?

Multumesc
Răspuns la discuția ajutor urgent !!!
Multumesc
Multumesc tuturor pentru raspuns.
Care este termenul de recurs pentru o actiune de anulare a unei hotarari aga ? 5 zile de la pronuntare sau 5 zile de la comunicarea hotararii? este vorba de 5 zile lucratoare sau calendaristice? in cazul in care cea de-a 5-a zi cade sambata se considera ultima zi de recurs ca fiind urmatoarea zi lucratoare (luni) ?
Recursul se depune cu motivare sau motivele recursului se pot depune in prima zi de infatisare la instanta de recurs ?
Va multumesc.
Nu am inteles exact termenul folosit: accesiune a bunurilor. Am un avocat dar mai mult eu ma ocup de acte, el se prezinta doar in fata instantei.

Deci chiar daca au trecut 7 termene de la data la care el a depus reconventionala pot ridica exceptia extinctiva?

Multumesc
Am deschis actiune pe pretentii pentru a-mi recupera valoarea materialelor pe care subsemnatul le achizitionasem cu intentia de a le folosi la amenajarea unui apartament in care urma sa locuiesc. Proprietarul apartamentului a refuzat sa-mi returneze bunurile si mai mult, a folosit acele bunuri (a pus gresia, faianta, aragazul, etc cumparate de mine).
Nestiind ca exista termen in care pot cere recuperarea bunurilor sau a valorii acestora, am deschis actiune dupa 3 ani de zile si aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca a expirat dretul in care puteam cere contravaloarea lor.
Dar, la intampinarea facuta de mine, partea adversa a depus o cerere reconventionala cerand la randul ei pretentii pe motiv ca i-am distrus apartamentul si sa-i dau banii pe care el i-a cheltuit cu punerea gresiei, faiantei etc. (toate cumparate de mine).

El a efectuat aceste lucrari in 2003 deci au trecut cei 3 ani in care putea formula actiune? Se aplica aceasta "expirare" de termen si in cazul unei reconventionale?

Mentionez ca au trecut vreo 7 termene de cand a depus reconventionala si s-au facut si evaluari privind lucrarile executate in apartament. Mai pot ridica prescriptia extinctiva in situatia asta sau platesc prostia de a nu fi fost atent de cand a depus reconventionala?

Va multumesc
in concluziile depusa de avocata adversa la dosar scrie "este autoritate de lucru judecat conform principiului unitatii indisolubile intre dispozitivul hotararii si considerentele sale si, pe cale de consecinta, nemaiputand fi contestata". Asta a scris si nu am gasit nicaieri o explicatie in legatura cu acest principiu.
Imi poate explica cineva ce este si in ce caz se aplica principiul unitatii indisolubile ???

Multumesc