avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Principiul unitatii indisolubile ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Principiul unitatii indisolubile ???

Imi poate explica cineva ce este si in ce caz se aplica principiul unitatii indisolubile ???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:45, 16 Octombrie 2007
#-o #-o#-o !? Cred ca am chiulit de la filozofia dreptului, dac-o avea vreo legatura cu asta...
in concluziile depusa de avocata adversa la dosar scrie "este autoritate de lucru judecat conform principiului unitatii indisolubile intre dispozitivul hotararii si considerentele sale si, pe cale de consecinta, nemaiputand fi contestata". Asta a scris si nu am gasit nicaieri o explicatie in legatura cu acest principiu.
A! era vorba de un filozof ... cu titlu particular :))

Exista autoritate de lucru judecat atunci cand a doua cerere (al doilea proces) are:
- acelasi obiect
- aceleasi parti
- aceeasi cauza

Daca se intruneste acesta tripla identitate de elemente exista autoritate de lucru judecat, daca nu ... nu ne ajuta nici o filozofie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia autoritatii de lucru judecat sorina d sorina d ce parere aveti despre invocarea autoritatii de lucru judecat in urmatoarea situatie: am solicitat recuperarea unei creante printr/o contestatie la ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, O decizie de eliberare din functie anulata prin hotarare judecatoreasca devenita irevocabila prin nerecurare se bucura de lucru judecat( potrivit ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat romibaro romibaro este posibil ca o hotarare judecatoreasca pronuntata in recurs sa aiba autoritate de lucru judecat "pe bucatele"? concret: am obtinut o decizie in recurs, la ... (vezi toată discuția)