Am deschis actiune pe pretentii pentru a-mi recupera valoarea materialelor pe care subsemnatul le achizitionasem cu intentia de a le folosi la amenajarea unui apartament in care urma sa locuiesc. Proprietarul apartamentului a refuzat sa-mi returneze bunurile si mai mult, a folosit acele bunuri (a pus gresia, faianta, aragazul, etc cumparate de mine).
Nestiind ca exista termen in care pot cere recuperarea bunurilor sau a valorii acestora, am deschis actiune dupa 3 ani de zile si aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca a expirat dretul in care puteam cere contravaloarea lor.
Dar, la intampinarea facuta de mine, partea adversa a depus o cerere reconventionala cerand la randul ei pretentii pe motiv ca i-am distrus apartamentul si sa-i dau banii pe care el i-a cheltuit cu punerea gresiei, faiantei etc. (toate cumparate de mine).
El a efectuat aceste lucrari in 2003 deci au trecut cei 3 ani in care putea formula actiune? Se aplica aceasta "expirare" de termen si in cazul unei reconventionale?
Mentionez ca au trecut vreo 7 termene de cand a depus reconventionala si s-au facut si evaluari privind lucrarile executate in apartament. Mai pot ridica prescriptia extinctiva in situatia asta sau platesc prostia de a nu fi fost atent de cand a depus reconventionala?
daca e asa ...ar trebui sa invoci si tu prescriptia extinctiva ca au trecut 3 ani de cand i-ai stricat imobilul ...deci nici el nu iti mai poate cere banii :P B-) bafta!
da de acord cu romascanu...cel mai bine invoci prescriptia extinctiva si ai terminat cu toata povestea cu recoventionala vietii ...si ma refer la accesiune...ca tipul ar trebui sa iti plateasca valoarea de piata a bunurilor pentru ca el a fakut o accesiune a acestora dak nu ma insel :)
Prescriptia in ncc
flomrco47
Eu am executat niste lucrari de construire (cu autorizatie) in urma cu 30 de ani pe o curte in coproprietate de 1/2. Actualul coproprietar care a cumparat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
azalea
Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea ... (vezi toată discuția)