avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate ridica prescriptia extinctiva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate ridica prescriptia extinctiva?

Am deschis actiune pe pretentii pentru a-mi recupera valoarea materialelor pe care subsemnatul le achizitionasem cu intentia de a le folosi la amenajarea unui apartament in care urma sa locuiesc. Proprietarul apartamentului a refuzat sa-mi returneze bunurile si mai mult, a folosit acele bunuri (a pus gresia, faianta, aragazul, etc cumparate de mine).
Nestiind ca exista termen in care pot cere recuperarea bunurilor sau a valorii acestora, am deschis actiune dupa 3 ani de zile si aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca a expirat dretul in care puteam cere contravaloarea lor.
Dar, la intampinarea facuta de mine, partea adversa a depus o cerere reconventionala cerand la randul ei pretentii pe motiv ca i-am distrus apartamentul si sa-i dau banii pe care el i-a cheltuit cu punerea gresiei, faiantei etc. (toate cumparate de mine).

El a efectuat aceste lucrari in 2003 deci au trecut cei 3 ani in care putea formula actiune? Se aplica aceasta "expirare" de termen si in cazul unei reconventionale?

Mentionez ca au trecut vreo 7 termene de cand a depus reconventionala si s-au facut si evaluari privind lucrarile executate in apartament. Mai pot ridica prescriptia extinctiva in situatia asta sau platesc prostia de a nu fi fost atent de cand a depus reconventionala?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:25, 26 Ianuarie 2008
Multumesc tuturor pentru raspuns.
Da dar si tu ai ramas fara bunurile cumparate:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia in ncc flomrco47 flomrco47 Eu am executat niste lucrari de construire (cu autorizatie) in urma cu 30 de ani pe o curte in coproprietate de 1/2. Actualul coproprietar care a cumparat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier azalea azalea Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Respingere exceptie tardivitate maria1413 maria1413 Poate cineva sa ma ajute si sa-mi explice mai pe inteles ce inseamna solutia data mai jos? \"Respinge excepţia tardivităţii cererii reconvenţionale. ... (vezi toată discuția)