Buna ziua,
Am născut in urma cu 3 luni, iar după terminarea celor 42 de zile de aluzie, am revenit la munca(in urma cu o luna și jumătate). Sunt angajata pe postul de secretara de 4 ani la sediul societății, din București. Când am revenit, directorul societății mi-a spus ca va modifica organigrama și va crea un post de șef receptie hotel(societatea deține un hotel pe litoral) și ca ma va pune pe mine pe acel post. Eu am program redus cu 2h zilnic, deoarece alăptez. Întrebarea mea este dacă ma poate trimite sa lucrez pe litoral la hotel, in condițiile in care eu alăptez iar bebelusul este in București? Și dacă ma poate da afara cât timp alăptez ?
Mulțumesc frumos !
Buna ziua,
Sunt insarcinata și duminica ar trebui sa plec in deplasare pt 2 saptamani, la peste 200 km distanță, la un alt punct de lucru. Este posibil acest lucru ? Am voie nu ? Deoarece am auzit diverse pareri.
Mulțumesc!
Buna ziua,
In data de 22 Martie 2018 am fost convocată pt comisia de cercetare disciplinara deoarece am făcut o sesizare către Itm ca nu se respectau anumite legi(pe scurt). Ideea este ca nici pana astăzi cercetarea nu s-a finalizat, iar eu am aflat ca sunt însărcinată și voi depune mâine hârtia de informare la angajator. Întrebarea mea este, având in vedere ca cercetarea s-a făcut înainte sa fiu însărcinată iar eu acum am aflat ca sunt însărcinată, decizia nefiind data nici pana in ziua de astăzi, cum se va lua in calcul? Voi fi protejata in cazul unei decizii nefavorabile, având in vedere ca va fi data când eu am anunțat ca sunt insarcinata? Precizez ca toată comisia întrunită, nu a respectat legile și oricum voi contesta in instanța o eventuala decizie nefavorabila.
Mulțumesc!
Mulțumesc. Dacă vom primi iar convocare, este un regula ? De 2 ori pt același lucru ?
Buna ziua,
Am revenit cu câteva întrebări. Săptămâna trecută am primit o Convocare pt cercetare disciplinara, unde nu s-a specificat obiectul convocării. Ieri M-am prezentat, conform convocării, unde mi s-a înmânat o nota explicativa pe care sa o completez, și niște întrebări la care sa răspund in nota explicativa. Ca sa înțelegeți subiectul, eu împreuna cu 2 colege am depus o sesizare la Guvern respectiv ITM și Ministerul de care aparținem, iar sesizările noastre au ajuns la directorul companiei, care ne-a făcut comisie. Precizez ca ne-a convocat pe toate 3 la aceeași ora, la sediul societății. Revenind, după ce am primit setul de intrebari(care conțineau întrebările pe care le-am adresat eu in sesizare, organelor competente), am solicitat sa mi se spună obiectul ce face cercetarea disciplinara. Am fost refuzata de 3 ori, drept urmare am refuzat sa răspund la întrebări și am scris pe nota explicativa ca se refuza sa mi se spună obiectul, cu toate ca in Codul Muncii spune clar ca sunt obligați sa comunice obiectul, data ora și locul. După finalizare, am primit un proces verbal in care s-a scris ca am refuzat sa răspund deoarece nu M-au informat obiectul. Și atât. Astăzi alte 2 colege, au fost convocate pt data de 20.04, in calitate de martori. Intrebarile mele sunt următoarele;
Nu trebuia sa ne dea un proces verbal de finalizare, in urma convocării?!
Au voie sa ne convoace de 2 ori pt aceeași “fapta” ?
In cât timp trebuie sa primim decizia in urma cercetării disciplinare ?
Se pot chema martori ?!
Decizia de sancționare o poate da comisia de disciplina sau doar angajatorul ?
Au voie sa ne convoace la sediul societății ?
Nu trebuia sa fim convocate individual și nu împreuna ?
Va mulțumesc !!!
Asta stiu, dar prin ce au scris in convocare, este precizat obiectul ? Adică: Nereguli. Nu trebuia concret specificat obiectul ? Ca eu nu stiu care sunt acele nereguli ca sa ma pot apăra.
Va mulțumesc frumos pt
timpul acordat
Buna ziua,
Revin pt acelasi subiect cu o intrebare. Astazi am primit "Convocarea" pt Comisia de Disciplina, unde scrie "Convocare in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile referitoare la "nereguli constatate cu privire la transmiterea petitiei la Corpul de Control al P.M. s.a.m.d." Totodata mai jos scrie "Precizam ca in cursul cercetarilor veti putea uza de toate apararile pe care le considerati relevante si necesare in favoare dvs prin aducerea probelor si motivatiilor pe care le considerati necesare".
Cum pot eu sa ma apar daca nu cunosc neregulile ?Conform legii, trebuie sa imi precizeze obictul ce face cerecetarea disciplinara, Nereguli pot fi multe, dar nestiind care sunt acelea cum ma pot apara? Este in regula cum au formulat Convocarea ?Multumesc
Cu respect,
Deci am dreptate. Va mulțumesc frumos!
Nu chiar. Exista un paragraf unde sunt enumerate faptele ce constituie abatere disciplinara, printre care se enumera și aceasta:”Neinformarea șefilor ierarhici asupra unor deficiente de natura sa stanjeneasca activitatea normala a societății.” De aici eu înțeleg, dacă sunt probleme care îngreunează activitatea societă ții, eu nu am probleme care îngreunează bunul mers al societății, iar problemele mele au fost Comunicate și in scris conducerii. Sunt curioasa, in decizia de avertizare scrisă, ce vor trece la fapte ? Ca am depus reclamație? Ca mi-am aparat un drept fundamental ?
Mulțumesc frumos pt timpul acordat.
Toate cele bune
In Regulamentul Intern este un ART care spune așa: “Orice salariat are dreptul sa reclame șeful sau direct sau alta persoana cu care intra in relații de colaborare, subordonare in cazului care se simte îngrădit , lezat sau ignorat in munca pe care o desfășoară. Reclamația (petiția) o va adresa, in termin legal, conducerii societății, in speța directorul general, prin Serviciul Resurse Umane din cadrul societății cu precizarea termenului de răspuns.”