avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Ikymar

Activitate Ikymar

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Alexandru Surcel a scris:

Oama sau omul nu zice că era biroul său, ci că avea acolo niște lucruri personale, adică pe bune proprietatea lui și nu zice nici că era calculatorul lui decât în sensul că era calculatorul pe care lucra el, ci că pe acest calculator erau niște aplicații software create de el. Deci asupra cărora are totuși niște drepturi de autor. Sigur, nu precizează dacă acele aplicații erau create în legătură cu serviciul, și atunci sunt ale instituției, cumpărate cu salariul drept preț, sau sunt proiecte personale, ceea ce, desigur, ridică problema folosirii timpului de lucru și mijloacelor materiale ale instituției în scopuri pentru care aceasta nu și-a dat acordul.

Dar, ce să-i faci, ideologia luptei de clasă reinterpretată de un anumit bugetar cronic prin anul 2010 a făcut victime.

Nu erau proiecte personale. Erau soft-uri educaționale proiectate de mine, fișe de lucru, teste, conținuturi actualizate, proiecte didactice, și multe altele, cu care m-am prezentat în fața elevilor așa cum ar trebui să facă orice om de la catedră. Puteam să-mi desfășor activitatea și fără ele căci remunerația ar fi fost aceeași, dar mi-ar fi fost rușine să mă prezint în fața elevilor dictând lecții și dând "lucrări de control". Cât despre "bugetarii cronici"...unii dintre ei sunt ultimii care au făcut școala "la școală", nu pe la nu știu ce universitate de pe meleagurile patriei.
P.S. Le am salvate, dar nu aș vrea să le las "moștenire" cu forța și oricui.

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti decat sa insistati in cautarea acestuia ..... nu exista nimeni care sa va ajute, un gestionar , un coleg/a care sa stie ceva??? ..e greu de dat un sfat in aceasta situatie.

Dar nu ar fi trebuit să fiu anunțată la plecarea în concediu că urmează renovarea? Sau măcar atunci când s-a dispus evacuarea, nu ar fi trebuit să fiu anunțată să vin să-mi iai bunurile personale?
S-a procedat legal?

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti cum sa stiti asa ceva sigur ... puteti verifica in calculator data cand au fost accesate?

Deocamdată nu mi-am recuperat nici calculatorul. Am facut o cerere pentru recuperarea calculatorului, dar nu știu dacă sau când voi avea acces la el. Dacă-l recuperez, pot verifica data accesării, dar ar fi putut fi și copiate directoarele cu aplicațiile și lucrările mele.
Sunt angajat intr-o instituție publică până la 31 august 2023, când ies la pensie, acum efectuându-mi concediul de odihnă, până pe data de 21 august, inclusiv. Managerul instituției mi-a evacuat din birou bunurile personale fizice și calculatorul în care aveam aplicații softwarwe proiectate de mine și documente personale, fără să fiu anunțată. Nu am fost inștiințată că biroul meu va intra într-un proces de renovare, că mi-aș fi pus la adăpost aceste bunuri. Bunurile fizice le-am gasit aruncate in alt birou, dar calculatorul cu aplicațiile mele nu-l găsesc. Cum pot fi sigură că aceste aplicații, unele cu datele mele personale nu ajung în mâini rau intenționate sau nu pot fi folosite de alții?
Ce pot să fac în această situație?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Conflict de interese
Revin cu amănunte despre o situație îngrijorătoare.
M-am mutat recent într-un bloc cu o singura scara si un numar de 12 apartamente si o centrală termică pe gaz, comuna pe tot blocul, în care nu era încă constituită o asociație de proprietari. Centrala este foarte veche, si de vreo 3 sau 4 ani nu are făcută revizia, sau cred că nici nu i s-a mai dat autorizatie de functionare (foarte greu capat informațiile despre orice se petrece in asociatia de locatari). Administratora este o doamnă în vărstă, care nu se implică în absolut nimic, iar sotul doamnei este fochistul centralei, care sustine că din experienta lui, centrala este bună si nu prezinta pericol, deși nici nu încălzește bine, la subsol este mereu inundație, și sunt multe improvizații la ea.
Cu greu am reusit să mobilizez locatarii si sa transformăm asociatia veche de locatari în asociație de proprietari. Problema este că doamna administrator, cu acordul majorității locatarilor (destul de în vârstă si dumnealor) vrea să rămână în continuare administrator, soțul fochist iar centrala termică bombă cu ceas. Câtiva din bloc vrem să angajăm o firmă pentru administrare, cu care să reusim sa aplicăm pentru fonduri pentru reabilitarea termică, sau chiar cu banii nostri, să schimbăm centrala, dar să aibă cine să se ocupe de toate demersurile necesare. Menționez că indiferenta locatarilor față de centrala termică este și pentru faptul că multe apartamente sunt închiriate, unele și la firme, si nu-i interesează ce se poate întâmpla. Tinerii recent mutați în bloc nu pot rezolva nimic pe motiv că de 50 ani blocul are regulile lui si am venit noi niste intruși (dar cu acte în regulă) să stricăm liniștea.
Cum am putea rezolva această problemă?
Vă mulțumesc!
Intr-o Asociatie de proprietari pot fi angajati sotia ca administrator si sotul ca fochist la centrala blocului? Este conflict de interese sau nu?
Am născut primul copil in luna noiembrie 2022. Am un PFA cu normă de venit pe care nu-l suspend pentru că nu intenționez să aplic nici la concediu de maternitate nici la indemnizația de îngrijire copil. Sper ca în aprilie 2023 să-mi reiau activitatea cu PFA-ul. Pot beneficia de stimulentul pentru inserție? Dacă da, unde trebuie să mă adresez pentru obținerea lui și când?
Mulțumesc!
Am un PFA cu normă de venit într-o reședință de județ. Din luna iulie 2022 am domiciliul în București, iar in luna noiembrie am născut. Pot beneficia de concediu de îngrijire copil dacă locuiesc în București iar PFA-ul este în alt județ?
Mulțumesc!
Un apartament de la etajul 4 dintr-un bloc a fost închiriat unei persoane fizice. Chiriasul a transformat spatiul respectivului apartament in loc de desfăsurare a activității profesionale pentru 8 persoane (cu acordul proprietarului). Nu are acordul vecinilor si nici a asociatiei de proprietari din respectivului bloc. Nu știm dacă cele 8 persoane functioneaza in cadrul unei firme sau in mod independent. Este legal acest lucru?
Răspuns la discuția Contract apartament...
Mulțumesc