Alexandru Surcel a scris:
Oama sau omul nu zice că era biroul său, ci că avea acolo niște lucruri personale, adică pe bune proprietatea lui și nu zice nici că era calculatorul lui decât în sensul că era calculatorul pe care lucra el, ci că pe acest calculator erau niște aplicații software create de el. Deci asupra cărora are totuși niște drepturi de autor. Sigur, nu precizează dacă acele aplicații erau create în legătură cu serviciul, și atunci sunt ale instituției, cumpărate cu salariul drept preț, sau sunt proiecte personale, ceea ce, desigur, ridică problema folosirii timpului de lucru și mijloacelor materiale ale instituției în scopuri pentru care aceasta nu și-a dat acordul.
Dar, ce să-i faci, ideologia luptei de clasă reinterpretată de un anumit bugetar cronic prin anul 2010 a făcut victime.
Nu erau proiecte personale. Erau soft-uri educaționale proiectate de mine, fișe de lucru, teste, conținuturi actualizate, proiecte didactice, și multe altele, cu care m-am prezentat în fața elevilor așa cum ar trebui să facă orice om de la catedră. Puteam să-mi desfășor activitatea și fără ele căci remunerația ar fi fost aceeași, dar mi-ar fi fost rușine să mă prezint în fața elevilor dictând lecții și dând "lucrări de control". Cât despre "bugetarii cronici"...unii dintre ei sunt ultimii care au făcut școala "la școală", nu pe la nu știu ce universitate de pe meleagurile patriei.
P.S. Le am salvate, dar nu aș vrea să le las "moștenire" cu forța și oricui.