Revin cu amănunte despre o situație îngrijorătoare.
M-am mutat recent într-un bloc cu o singura scara si un numar de 12 apartamente si o centrală termică pe gaz, comuna pe tot blocul, în care nu era încă constituită o asociație de proprietari. Centrala este foarte veche, si de vreo 3 sau 4 ani nu are făcută revizia, sau cred că nici nu i s-a mai dat autorizatie de functionare (foarte greu capat informațiile despre orice se petrece in asociatia de locatari). Administratora este o doamnă în vărstă, care nu se implică în absolut nimic, iar sotul doamnei este fochistul centralei, care sustine că din experienta lui, centrala este bună si nu prezinta pericol, deși nici nu încălzește bine, la subsol este mereu inundație, și sunt multe improvizații la ea.
Cu greu am reusit să mobilizez locatarii si sa transformăm asociatia veche de locatari în asociație de proprietari. Problema este că doamna administrator, cu acordul majorității locatarilor (destul de în vârstă si dumnealor) vrea să rămână în continuare administrator, soțul fochist iar centrala termică bombă cu ceas. Câtiva din bloc vrem să angajăm o firmă pentru administrare, cu care să reusim sa aplicăm pentru fonduri pentru reabilitarea termică, sau chiar cu banii nostri, să schimbăm centrala, dar să aibă cine să se ocupe de toate demersurile necesare. Menționez că indiferenta locatarilor față de centrala termică este și pentru faptul că multe apartamente sunt închiriate, unele și la firme, si nu-i interesează ce se poate întâmpla. Tinerii recent mutați în bloc nu pot rezolva nimic pe motiv că de 50 ani blocul are regulile lui si am venit noi niste intruși (dar cu acte în regulă) să stricăm liniștea.
Cum am putea rezolva această problemă?
Vă mulțumesc!
Debransare
Gabriela2110
Buna ziua,
Tocmai am cumparat un apartament si fiind nevoie de renovare doream sa fac si debransarea de la sistemul de incalzire pentru montarea unei ... (vezi toată discuția)