avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Vi

Activitate Marius Vi

Buna ziua, acum 3 luni am facut accident usor cu masina firmei, soldat cu pagube materiale fara victime, accidentul fiind din vina mea. Am incheiat amiabila cu celalalt sofer , masina firmei avand casco si rca valabil. Am deschis dosar de casco , care este in lucru. Lucrez la o firma de paza si doresc sa imi dau demisia peste 2 zile. Se poate sa ma dea in judecata si sa castige pentru ca am lovit masina?
Răspuns la discuția Conducere fara permis.
Deci in concluzie ramane fara permis sau are sanse sa il pastreze?
La varsta de 16 ani impliniti fiul meu a condus fara permis, acrosand oglinda unei alte masini , neoprind la semnalul politistului si intrand intr-un stalp. Nu au existat victime. A fugit de la locul accidentului. Am fost a 2 zi la politie a declarat cele intamplate , recunoscand tot. Am platit oglinda celui acrosat , dansul mentionand ca nu are alte pretentii. Peste 2 saptamani este procesul, fapta s-a intamplat acum 3 ani , intre timp fiul meu obtinand permisul de conducere. Sunt sanse sa primeasca o pedeapsa care nu include inchisoarea(nici suspendare nici executare) si sa isi poata pastra permisul de conducere? Avem avocat , dansul spunand ca este posbil dar vreau sa aud si alta parere, daca se poate sau nu. Nu are alte antecedente penale.
Răspuns la discuția Conducere fara permis
Multumesc pt ajutor

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca era minor la data savarsirii infractiunii, se poate lua impotriva lui o masura educativa neprivativa de libertate.

Răspuns la discuția Conducere fara permis
Avocat este angajat dar nu prea isi da interesul , inafara de condamnare ce poate primi?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Incercati sa ii angajati avocat ca sa fie aparat in urmarirea penala.
Daca va fi condamnat se va anula permisul.

Buna ziua, acum un an si cateva luni fiul meu a condus fara permis , nu a oprit la semnalul agentului de la Pol Rutiera , intrand intr-un stalp. A abandonat masina si a fugit ... Nimeni nu a patit nimic. Am mers pe recunoastere la politie , el fiind minor la data celei intamplate. Intre timp a obtinut permisul de conducere acum suntem in cursul urmaririi penale de catre procuror. As vrea sa stiu daca i se v-a anula permisul de conducere. Multumesc.
Am inteles deci si faptele, am crezut ca poate doar amenda ca nu declara
Buna ziua, daca nu declar cine a condus autovehiculul in data x la ora x ce se poate intampla? Primesc amenda?
Este amenda?
Si pt a nu imi lua permisul, daca unchiul meu spune ca nu stie sau ca nu vrea sa declare? Ce se intampla?