Va rog sa ma ajutati cu o informație. Tatăl meu și a depus dosarul de pensionare.
Nu găsește cartea de munca și nu este sigur dacă a fost reținută la momentul depunerii dosarului.
Decizia a sosit însă cartea de munca, nu.
Din forumuri am citit ca aceasta ar trebui sa vina cu decizia insa in cazul lui nu s a întâmplat asa.
As dori sa știu dacă dupa divort este obligatoriu sa fac partajul atata timp cât nu exista bonuri comune sau achiziționate în timpul căsătoriei. Trebuie vreun document care sa ateste acest lucru?
Sunt in concediu creștere copil. Copilul a împlinit 1 an în decembrie 2020. Acum sunt din nou însărcinată in 7 săptămâni.
Cum se calculează indemnizația in cazul meu?
Ma avantajează sa ma întorc la munca fie si pentru câteva luni?
Va rog sa-mi raspundeti acestei situatii si sa ma sfatuiti ce ar trebui facut.
Datele problemei sunt urmatoarele: parintii mei sunt casatoriti, mama detine mostenire de la parintii decedati niste terenuri agricole si casa unde am copilarit. Casa a fost vanduta si s-a achizitionat un apartament al carui pret a fost mai mic decat suma incasata din vanzarea casei.
Tatal meu are niste datorii pentru care a primit prin hotarare judecatoreasca executare silita, poprire inclusiv salariu si bunuri, atata ca el nu are bunuri pe numele lui si nici bunuri comune dobandite in timpul casatoriei cu mama.
Exista vreo lege care sa poata executa bunurile pe care mama le-a mostenit? Exista executare silita exitinsa? Este divortul lor o solutie? E mai bine ca mama sa-mi faca mie act de vanzare cumparare? donatie?
Mentionez ca la achizitionarea apartamentului, in actele notariale tata a facut inclusiv un act de renuntare la orice...si nu pricep de ce l-ar face atata timp cat e mostenire. Eu stiu ca bunurile mostenite sunt bunuri proprii.
Partenerul meu a avut inainte o relație cu o femeie in urma caruia a rezultat un copil. La momentul separarii acestia detineau un apartament care se afla pe numele amandorura. Au facut la acel moment un act de partaj prin care el ceda la partea lui. Acum noi avem un copil împreună. Se poate ataca acel act? Are copilul meu drept la partea tatalui sau?
Buna ziua. Mi am deschis un cont curent pentru ca trebuia sa primesc niste bani. Am fost informata de banca ca am contul poprit si de achitat o sumă de 100 ron.
Cum pot afla de und3 vine această oprire atâta timp cât banca nu a putut să mi dea alte informatii?
E posibil ca suma sa fie mai mare? Sau sunt doar cei 100 deja reținuți?