Va rog sa-mi raspundeti acestei situatii si sa ma sfatuiti ce ar trebui facut.
Datele problemei sunt urmatoarele: parintii mei sunt casatoriti, mama detine mostenire de la parintii decedati niste terenuri agricole si casa unde am copilarit. Casa a fost vanduta si s-a achizitionat un apartament al carui pret a fost mai mic decat suma incasata din vanzarea casei.
Tatal meu are niste datorii pentru care a primit prin hotarare judecatoreasca executare silita, poprire inclusiv salariu si bunuri, atata ca el nu are bunuri pe numele lui si nici bunuri comune dobandite in timpul casatoriei cu mama.
Exista vreo lege care sa poata executa bunurile pe care mama le-a mostenit? Exista executare silita exitinsa? Este divortul lor o solutie? E mai bine ca mama sa-mi faca mie act de vanzare cumparare? donatie?
Mentionez ca la achizitionarea apartamentului, in actele notariale tata a facut inclusiv un act de renuntare la orice...si nu pricep de ce l-ar face atata timp cat e mostenire. Eu stiu ca bunurile mostenite sunt bunuri proprii.
Buna seara,
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii si nu pot fi urmarite in conditiile aratate de dumneavoastra mai sus.
Inclusiv apartamentul.
Daca s-ar incerca urmarirea acelor bunuri se va ajunge in instanta situatie in care va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Apartamentul a fost cumparat cu banii de pe casa mostenita initial din cate am inteles din partea mamei. As spuna ca poate declara ca banii provin din mostenire asa incat apartamentul este bun propriu al mamei. Pana la urma erau parintii din partea mamei cei care au decedat? Daca gasiti un avocat sa discutati. Indiferent ce decizie luati, cel putin discutatul cu un avocat, aratat ce acte aveti, etc este bine intotdeauna.
Drept la mostenire
petean
incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori
in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)