avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate lupealaura

Activitate lupealaura

Multumesc mult pentru lamuriri!
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Cum pot sa realizez venituri din agricultura, tinind cont de pamantul parintilor mei? Trebuie sa dau o declaratie la primarie, sa merg la casa de pensii si la sanatate pentru a plati darile-impozit etc- catre stat?
Va multumesc anticipat!
Anul trecut am terminat facultatea, nu am reusit sa ma angajez si nici nu beneficiez de somaj. Locuiesc in mediu rural, iar parintii mei au niste pamant. Sunt casatorita, iar sotul meu lucreaza, dar tinind cont ca eu nu am venit nu putem deocamdata sa avem un copil. Am inteles ca se poate sa-mi fac contract cu casa de pensii si sa platesc eu darile la stat in asa fel ca dupa cateva luni daca raman insarcinata si trec cele 12 luni pana la nasterea copilului sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil.
Dar tinind cont de acel pamant detinut, cum as putea sa fac, ce acte trebuie la primarie etc, pentru a deveni eventual cu venituri din agricultura sau sa fac contract cu cei de la casa de pensii?
Va rog mult lamuriti-ma care e cea mai potrivita cale in asa fel incat daca raman insarcinata sa pot beneficia de indemnizatie de crestere copil. Am inteles ca pentru a beneficia de somaj trebuie sa am lucrat 12 luni in ultimele 24 luni?!.......ma gandeam eventual ca as putea sa fac contract cu casa de pensii pt 6 luni si apoi sa trec in somaj, dar se pare ca nu se poate...

Va multumesc anticipat de raspunsuri!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Situatia mea este urmatoarea: am nascut in 9 ianuarie 2009, fiind la servici pana in 5 ianuarie 2009, 7 zile concediu odihna pana in 12, din 13 ian 2009 concediu maternitate pana in 18 mai 2009. Indeplinesc conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere copil (lucrez de 2 ani la firma fara intreruperi, scutita de impozit).
Va rog sa ma lamuriti in privinta veniturilor pt cele 12 luni; pe adeverinta trebuiesc completate veniturile mele nete pentru perioada 8 ianuarie 2008- 8 ianuarie 2009?!......neclaritatea mea e daca se ia in calcul perioada 1+8 ianuarie si ce suma se va lua in considerare: salarul pe toata luna decembrie sau fractiunea aferenta acelei saptamani sau altfel?
Adica cum mi se va calcula indemnizatia? 85% din :
(venit ian 2008+ venit feb 2008 + ..+ venit dec 2008+venit dec 2008) / 13
sau
(venit ian 2008+ venit feb 2008 + ..+ venit nov 2008+venit dec 2008) / 12
sau
(venit feb 2008+ venit feb 2008 + ..+ venit dec 2008+venit dec 2008) / 12
sau
(venit (8 ian-31 ian) 2008+ venit feb 2008 + ..+ venit dec 2008+venit (1-8) ian 2008) / 12

Imi cer scuze pentru detalierea aceasta, dar e foarte important sa imi fie adeverinta bine completata, media bine calculata si sa stiu la ce sa ma astept, caci dupa situatia celor din Cluj ma astept la orice.

neclaritatea calculului vine din interpretarea acelei fraze cu fractiunile de luna.....prin exceptie am citit ca se poate lua in considerare si perioada 1-8 ian 2009 pe a intra in calcul toata luna ian 2009.

Va rog sa ma lamuriti care este varianta de calcul in cazul meu.
Va multumesc anticipat!
Lulica a scris:

Daca contractul de vanzare-cumparare se incheie corect, cu respectarea tuturor prevederilor legale (capacitate deplina, consimtamant, pret real, taxe si impozite, etc.) nu va fi deloc "indoielnic". In plus este foarte greu atacabil. Va trebui insa sa fiti 100% convinsi ca este propietatea socrului. Faptul ca se face intre tata si fiu este un avantaj: impozitele sunt mai mici! B-)


Imi cer scuze ca revin, citindu-va, dar ce inseamna "capacitate deplina, consimtamant, pret real, taxe si impozite"? Sa-l duc mai intai la psihiatru? Si de ce valoarea impozitului este mai mica fiind vorba despre tata-fiu? Ati putea, va rog, sa-mi dati mai multe detalii?

Va multumesc!
Intabularea s-a facut excusiv pe socrul meu, deci casa si pamantul figureaza pe numele lui.
Acest CVC nu va aparea ca "indoielnic", tinind cont ca se face intre tata si fiu?

Multumesc inca o data!
Situatia noastra este: pe socrul meu este intabulata casa si pamantul aferent acesteia. Soacra este decedata, iar sotul meu mai are o sora. Socrul vrea sa lase fiului casa si pamantul. Care ar fi cea mai potrivita-neatacabila cale de a rezolva aceasta problema?
Un contract de intretinere este posibil, in ideea ca locuim in judete diferite? Ce acte ar fi necesare?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Intabulare in fals
Am vorbit cu cel care se ocupa de intabulare si ne-a comunicat ca trebuie sa vada la Cartea Funciara care este situatia exacta. Dar daca stau asa lucrurile, care ar fi solutia?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Impozit programatori
Acest lucru il stiam si eu. Intrbarea noastra era: s-a modificat la momentul actual, acest ordin? Ca stiu ca se vorbea despre republicarea Codului Fiscal, care ar fi putut aduce modificari (de fapt chiar si fara aceasta republicare.....).
Va multumesc anticipat!
Situatie este urmatoarea: bunica si fratele ei au avut impreuna un teren (fiecare cate 1/2). Langa terenul respectiv fiica bunicii si-a facut cu sotul ei casa, avand acte pe casa si terenul aferent casei. Bunica da partea ei de teren invecinat fiicei, astfel ca fiica are sa zicem 2/3 din toata suprafata (tot acest teren e in acelasi loc deci, exista un singur gard imprejurul intregului teren). Ulterior fiica nu intabuleaza tot terenul pe numele ei si al sotului, desi exista titlu de proprietate prin care fiica detine acea 2/3 parte din tot. Pe ascuns, prin fals, inaintea aparitiei titlurilor de proprietate, fratele bunicii intabuleaza pe numele lui, partea lui si partea bunicii (deci si acea parte care bunica i-o daduse fiicei si ulterior a aparut in titlul de proprietate). La momentul actual, fratelel bunicii e mort, traieste fiul lui, cu care suntem in bune relatii, deci nu se pune problema de judecata etc. Care ar fi solutia, daca exista ea fara a ajunge la judecata, pentru a rezolva aceasta situatie, respectiv a intabula intregul terenul (2/3) pe numele fiicei bunicii?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Succesiune, mostenire acte
Dar totusi mai avem neclaritati: ce putem face noi in situatia data? Ce acte ar trebui sa facem cu socrul pentru ca sotului meu sa-i revina acea parte? Caci am inteles ca cel mai ok ar fi un contract de vanzare-cumparare, un contract de intretinere ar fi deplasat zic eu, caci locuim in localitati departate unii de altii(desi sotul are buletinul pe aceeasi localitate cu socrul....daca conteaza...)?
Va multumesc anticipat!