buna ziua
la achizitionarea unui imobil (in intregime sau cota parte) esti obligat sa preiei si datoriile acestuia, respectiv impozitul neachitat pe 'x' ani din urma??
Concret: am detinut in coproprietate 50% un imobil. Prin hotarare judecatoreasca mi-a revenit intregul imobil, cu plata sultei corespunzatoaere. Mentionez ca actul juridic nu face vreo mentiune cu privire la impozite sau alte datorii.
M-am prezentat la ''impozite'' cu toate actele pentru reintregirea rolului fiscal inclusiv proces verbal de la executor; la fisc am avut surpriza de a fi 'incarcat' si cu datoriile celuilalt coproprietar, respectiv impozit neplatit pe ultimii 2/3 ani (plus penalitatile aferente).
Degeaba am insistat: nu am primit raspuns la intrebarea ''in ce baza legala sunt pus eu sa platesc retroactiv impozitele altcuiva?''
Am facut si o plangere / sesizare chiar la Directia de taxe si impozite, prin Registratura; din pacate nu am primit raspuns, nici pana in ziua de astazi, dupa mai bine de 30 de zile! (probabil ca se ''avea cu sefu' pe bune'' )
Am intrebat si la OPC / ANPC: aici mi-au spus ca ar trebui poate sa ma adresez la Min. de Finante...
In schimb am primit instiintarea de plata pentru 2010: aici aflu ca nu mi s-a pastrat vechiul rol ci mi s-a intocmit unul nou!!, in care au fost incluse si: 'ramasite' plus ' majorari' ...
Parerea mea este ca s-a produs un Abuz: odata prin obligarea la plata unor impozite ale altei persoane, in conditiile in care hot. jud. def. si irev. nu prevede / stipuleaza asa ceva; 2.) ori s-a 'executat' o dubla impozitare pentru perioada respectiva, ori angajatul D.I.T.L. a 'performat' o scutire de impozit pentru fostul co-proprietar...
Intrebari:
1.) ... ce fac eu acum!??... :help: apar mentionate in instiintare si majorarile de intarziere (0,01% / zi)
2.) exista o lege/ act normativ care obliga un nou proprietar sa preia si datoriile fiscale? daca Da, atunci de ce a fost atat de... 'neinspirata' angajata primariei si nu a vrut sa mi-o comunice??
3.) ce solutii am pentru reglementarea situatiei (in caz ca prezumtiile mele sunt aproape de varianta corecta)? altele in afara de un proces in instanta cu DITL/ Consiliul Local / Mun. Buc...
Cu multumiri!
Multumesc de raspuns.
Recunosc ca nu este chiar cel asteptat (ma gandeam ca domiciliul ales ramane valabil doar pe faza respectiva, de Apel)
In alta ordine nu cred ca Executorul trebuie sa studieze intreg dosarul... ca sa descopere ce adrese si in ce faze au mai fost indicate...
:(
ci primeste doar hotararea / sentinta pe care o notifica la adresa declarata in deschiderea actiunii. Fac exceptii desigur schimbarile de domiciliu, etc.
pentru acoperire totusi, poate ca este intr-adevar bine de notificat si cea de-a doua adresa...
pe durata desfasurarii procesului a aparut la un moment dat (in Apel)
la una dintre Parti, si un: ''domiciliul procesual ales''
Dupa incheierea judecatii/dosarului inclusiv emiterea Sentintei, executorul trimite notificare (doar) la domiciliul de baza al Partii respective, declarat in deschiderea actiunii sau (poate fi util) inclusiv la ''domiciliul procesual ales'' in Apel!??...
multumesc
referitor la ''domiciliul procesual ales''
daca una dintre parti si-a 'inlocuit' la introducerea Apelului, domiciliul de la Fond cu un altul, 'ales' -- pe care dintre cele se va merge mai departe?
Pare probabil ca pe perioada Apelului se va folosi cel de-al doilea.
Dar dupa incheierea judecatii, unde se vor (putea) transmite notificarile, etc.: la primul (domiciliu de baza) sau la ambele!?
:(
multumesc
Este obligatoriu ca inainte de a ma adresa la CEDO sa introduc si contestatie in anulare (precizez ca am cistigat in prima instanta, dar am pierdut, on mod cu totul surprinzator, in recurs)?....sau nu?
Multumesc
Va multumesc tuturor pentru mesaje.
Eu sper ca pina la urma poate se face dreptate....indiferent de cit va trebui sa astept pentru asta...
Daca CEDO hotaraste ca s-au incalcat anumite drepturi, atunci pot cere ulterior , in tara, revizuirea hotaririi date de Curtea de Apel in recurs?
am nevoie de un avocat EXPERT in litigii de munca, care poate sustine o contestatie in anulare ..urmand ca apoi sa trimita o cerere SCLIPITOARE la CEDO ! :)
mentionez ca am cistigat la fond dar in recurs verdictul a fost, in mod surprinzator, de partea firmei angajatoare ;) ...
actiunea initiala a fost introdusa in 2005...
nu pot plati foarte mult pentru preluarea de caz , dar sunt de acord cu un onorariu de succes
multumesc
fiind un inscris depus la dosar cred ca partile pot cere termen pentru luare la cunostinta in conditiile in care nu au primit copiile documentelor depuse