avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate FLORINALX

Activitate FLORINALX

Înscris in cazierul judiciar
Buna ziua, in anul 2014 am săvârșit 2 infracțiuni de conducere fără permis și o distrugere auto prin incendiere(născut in anul 2000,avand 14 ani) in anul 2019 am fost pedepsit cu supravegherea pe o durata de 2 luni. Am terminat cele 2 luni de supraveghere, tot in anul 2019 am scos și un cazier auto in care nu apăream ca fiind înscris. La momentul actual, sunt inculpat intr-un dosar de Amenințare, unde atatasat la dosar, citind dosarul la arhiva am observat ca e Atașat un cazier in care apar înscris cu condamnarea de 2 luni supraveghere(despre care spun la început) din nou, tot astăzi, am mers am scos un cazier și nu apare cum ca as fi înscris in cazierul judiciar.
Care e cauza de in cazierul Atașat de ei la dosar apar cu antecedente,ținând cont ca măsura supravegherii are reabilitare de drept!
Și doi, afectează in vreun fel dosarul actual acea condamnare care apare pe cazier!
Multumesc
Bună ziua,
In urma cu 1 an, mi-a fost făcută plângere la parchet pentru Amenințare de către un individ care m-a luat in Germania la munca și mi-a dat teapa.
Intr-adevăr amenințările au existat prin mesaje whatssap/Facebook, in sensul ca o sa îl bat, ca o sa ii dau foc la masina,lucruri pe care le-am zis la nervi și nu au fost puse in practica niciuna dintre acestea. Persoana vătămată a făcut plângere, a depus capturile cu conversațiile, am fost chemat la politie pt declarație unde am recunoscut si am spus totul cum a fost.
In continuare, dosarul a ajuns in camera preliminara unde a fost trimis către judecată.
Am 2 întrebări, dacă puteți sa ma lamuriti.
- In trecut, adică prin 2013(fiind minor sub 16 ani) băgându-mă într-un anturaj “rău” am ajuns sa fiu complice la furt auto, si distrugere auto prin incendiere, am primit “condamnarea” pentru acel dosar.
Întrebarea este: Cum de polițistul cu cazul de mai sus, a știut ca eu am avut aceste fapte, si avea o foaie acolo unde scria ca in trecut am avut aceste probleme.
2. In dosarul cu Amenințarea se poate lua in considerare si dosarul pe care l-am avut in 2013 fiind minor, si sa se aplice pedeapsa in funcție si de aceasta?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Ieri mi-a venit acasă un plic de la IPJ TIMIS cum ca in data de 11.04.2022 am dat masina mea cuiva și a fost implicată intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale și eu trebuie sa le transmit datele persoanei care a fost la volan și ea sa se prezinte cu masina mea de urgentă la Biroul Rutier, problema este ca pe data de 11 am avut un eveniment și mai multe persoane au umblat cu masina mea și niciuna dintre ele nu recunoaște ca s-ar fi întâmplat ceva…
Cum sa procedez? Exista posibilitatea sa îmi ia mie permisul dacă nu transmit datele sau nu ma prezint cu masina?
Habar nu am,e prima data când trec prin așa ceva.
Multumesc anticipat
Nu pot să achit atata timp cat stiu ca nu sunt vinovat,daca ar fii martori sau ceva dovezi,da as zice ok platesc.
Salutari,
In data de 26.01.2018 eram pe afara cu nişte prietenii jucandu-ne,2 dintre ei au plecat si au dat cu pietre pe acoperişul casei unui locuitor din sat.
La vre-o 2 ore de la acea intamplare,oprindu-ne politia ne-a invitat pe toti la post(asta fiind seara la ora 21)pe drum spre masina de politie mie si inca unui baiat ne-a spus Agentul(Şef de post in comună)ca noi nu are rost sa ne mai ducem la post si sa plecam acasa ca discutam altadata.
Am aşteptat prietenii pe care i-a luat la post, si ne-am intalnit iarasi cu acelasi Agent,mentionandu-mi mie si celui care ne-a spus ca vom discuta alta data,ca ne va amenda cate 1500Lei pentru ca am aruncat noi cu pietre(total fals,martori fiind si baietii care au fost acolo).
Timp de 2 saptamani nu mi-a venit nici o amenda,doar Agentul care mi-a spus verbal ca imi va aplica o amenda.
Astazi la data de 21.02.2018 postasul i-a inmanat unei vecine plicul cu amenda pe care scrie ca data la care a ajuns este de "16.02.2018".
As vrea sa stiu urmatoarele:
Eu fiind in satul natal la tatal meu in vacanta,mi-a venit amenda aici(EU AVÂND DOMICILIUL IN TIMIŞOARA DEOARECE MAMA M-A CÂŞTIGAT LA DIVORȚ)Amenda nu trebuia sa ajunga la datele din Buletin?
-La semnatura "contravenientului" scrie "Nu a fost de față",la mențiuni acelaşi lucru.
Țin să precizez ca nu a venit cu nici-o amendă la mine,sau sa ma invite la post pentru o declarație sau ceva.
Amenda mi-a venit de 500 de lei
Mentionez ca sunt minor si am 17 ani.
Ce sa fac in acest caz?
Multumesc si stimâ