avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Înștiințare accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Înștiințare accident rutier

Buna ziua.
Ieri mi-a venit acasă un plic de la IPJ TIMIS cum ca in data de 11.04.2022 am dat masina mea cuiva și a fost implicată intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale și eu trebuie sa le transmit datele persoanei care a fost la volan și ea sa se prezinte cu masina mea de urgentă la Biroul Rutier, problema este ca pe data de 11 am avut un eveniment și mai multe persoane au umblat cu masina mea și niciuna dintre ele nu recunoaște ca s-ar fi întâmplat ceva…
Cum sa procedez? Exista posibilitatea sa îmi ia mie permisul dacă nu transmit datele sau nu ma prezint cu masina?
Habar nu am,e prima data când trec prin așa ceva.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:08, 12 Mai 2022
Articolul 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
..............................
14. nerespectarea de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzută la art. 39;
............................
[ link extern ]
Amenda e de minim 9 puncte amenda=1305 RON + 6 puncte penalizare
Nu se ia permisul.

Alegeti:
1. nu dati nici un nume si platiti amenda (jumate din minim)
2. dati lista cu datele de identificare (CNP, nume complet) ale tuturor persoanelor carora le-ati imprumutat masina, sa aleaga ei vinovatul, daca a existat, urmind sa va prezentati personal cu masina pentru examinare la politie
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionat contraventional din 5 in 5 zile timp de sase luni pentru aceasi abatere. 46.. 46.. Buna ziua , cer ajutorul dv. prin acest mesaj cu privire la cele mentionate mai jos. Am facut gresala de a inchiria autoturism personal fiind persoana ... (vezi toată discuția)
Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Refuz comunicare date politie Sorin112233 Sorin112233 Buna seara! V-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta cu un rapsuns.Am intrebare care suna cam asa: am permis,detin un autoturism. Intr-o zi autoturismul pe ... (vezi toată discuția)