Cred ca raspunsul e unul gresit. Daca succesiunea se face in instanta, instanta va propune un expert evaluator care va veni la fata locului si va face o evaluare a imobilelor ce face obiectul masei succesorale.
Convorbirea telefonica (si probabil inregistrata) avuta cu sora mea in care eram de acord ca ea sa-mi plateasca sulta si imobilul sa-i revina poata fi constituita proba si datorita acestei probe instanta sa decida atribuirea imobilului catre aceasta chiar daca eu in fata instantei cer ca imobilul sa-mi revina mie ? Asta ma intereseaza sa aflu.
Impreuna cu sora mea avem de dezbatut o succesiune in instanta. Nu ne-am inteles asupra sultei si de aceea am ajuns sa dezbatem succesiunea in instanta. Sora mea vrea sa-mi plateasca sulta pe imobilul ce face obiectul litigiului, dar eu sustin ca imobilul trebuie sa-mi revina, intrucat eu am locuit acolo, am intretinut si am adus unele imbunatatiri. Prin urmare sulta (stabilita de instanta) trebuie sa o platesc eu.
Intrucat sora mea isi doreste acel imobil sustine ca m-a inregistrat printr-o convorbire telefonica in care eram de acord sa primesc eu sulta si imobilul sa-i revina si nu trebuie ca eu sa ma razgandesc.
Poate o astfel de inregistrare sa influenteze decizia instantei ? Daca eu raman in continuare hotarat sa-i platesc sulta si sa raman in imobilul respectiv. Mentionez ca bunul imobil nu poate fi partajat.
Mi s-a vandut apartamentul la licitatie, am facut contestatie la executare fara a cere suspendarea executarii intrucat nu aveam cei 10 % necesari cautiunii. Termenul este undeva in aprilie. Acum s-a cerut patrunderea executorului judecatoresc pentru a imi face evacuarea. Probabil, luni voi primi somatia. Vreau sa contestez aceasta ultima executare de evacuare si sa cer suspendarea pana la judecarea primei contestatii. Va trebui sa platesc cautiune. In valoare de cat este aceasta cautiune ? 10 % din ce suma ?
In speranta ca voi gasi un raspuns detaliat va multumesc ca existati.
Se evacueaza toate persoanele gasite in imobil sau doar debitorii. Mentionez ca acolo isi au domiciliul si bunicii si copii minori (au sub 6 ani)? Pentru acestia (bunicii) nu trebuie cerut in instanta, evacuare separata ?
Probabil ati vrut sa scrieti evacuarea si nu evaluarea. Aceea somatie cat timp prevede pentru parasirea apartamentului ? Evacuarea mai poate avea loc, daca pe rol exista o contestatie la executare (al actului de adjudecare al licitatiei) ?
In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a dat solutia"
"Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Autorizează pătrunderea executorului judecătoresc în imobilul menţionat în actul de adjudecare emis în dosarul de executare al BEJ.Irevocabila."
Ce inseamna asta ? Ca executorul poate veni oricand sa faca evacuarea fostilor proprietari ? Nu era necesar sa ceara evacuarea in instanta sau acum executorul poate cere evacuarea prin ordonanta presedentiala sau evacuare simpla ? Stiam ca pana la 1 martie nu se fac evacuari, iar noi proprietari au unde sa locuiasca.
Mentionez ca imediat dupa adjudecare fostii proprietari au facut contestatie, fara a cere suspendarea executari, iar primul termen este la mijlocul lunii aprilie. Se mai poate face o alta contestatie ? Cand ?
Ce urmeaza acum ? Multumesc ptr raspunsuri.
Utilitatile erau platite la zi, mai mult decat atat ptr plata gazelor exproprietarul beneficia de ajutorul acordat de primarie pentru incalzire.
Deci poate cere sistarea utilitatilor chiar daca pe rol exista o contestatie la executare pe motiv de viciu de procedura ?Si daca castig acea contestatie, atunci se anuleaza actele de executare si in continuare cer institutiilor ce asigura furnizarea utilitatilor sa ma repuna in drepturi ? Iar acestea imi vor cere taxe de bransare.Se ajunge la o situatie complicata, aici ar trebui ca forurile legislative sa faca lumina ptr a preintampina astfel de situati, complicandu-se si mai mult daca adjudecatarul ar instraina la randul sau imobilul (cum se intampla de obicei in marea majoritate cu apartamentele vandute prin licitatii).
Are vreo importanta daca adjudecatarul nu a facut intabularea ?
Nu s-a cerut evacuare, adjudecatarul stie ca legal pana la 1 martie nu poate cere evacuare, Dar incerca sa-l determine pe fostul proprietar sa plece inante de 1 martie prin taierea utilitatilor,