Pare sa fie un caz de concurenta neloiala ceea ce descrieti, art 2.2.(b) Legea 11/1991 republicata. Actiunea / actiunile impotriva lui Z se pot deschide in instanta. Se poate face si plangere catre Consiliul Concurentei, insa conditiile in care demersul la Consiliu s-ar putea dovedi benefic sunt mai restrictive.
In ambele cazuri ar trebui analizat in ce masura retetele respective au fost protejate de angajator si cat timp a trecut de la momentul cand acestea au inceput a fi folosite fara drept.
De asemenea foarte important de analizat in ce masura retetele au fost/sunt protejate (ca proprietate intelectuala) de vreuna dintre parti. Societatea Y care a primit garantii la cumpararea fondului de comert de la X ar putea cere daune contractuale pentru nerespectarea acestora evident.
In concluzie, ar trebui sa va adresati unui avocat.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu prea inteleg cum veti fi pacalit din nou de comerciant. Am inteles ca doriti returnarea produsului si sa primiti inapoi pretul achitat. Daca acest lucru nu se intampla desi solicitati sa returnati in timp de doua saptamani de la primirea produsului, va adresati ANPC anexand copii de pe factura, dovada platii, corespondenta purtata in vederea returului, poze cu produsul. In cazul unei reclamatii in baza legii 11/1991 va fi necesar sa anexati aceleasi acte la sesizare, doar corespondenta cu comerciantul nu este obligatorie. Diferenta intre cele doua este ca nu este necesar nici un motiv in primele doua saptamani de la primire (dar evident puteti spune de ce doriti sa returnati).
In orice caz, nu veti fi despagubit de doua ori, maximum pe care il puteti primi este pretul pe care l-ati achitat pentru produs.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna dimineata.
Sunt doua lucruri diferite. Pentru contractele incheiate la distanta, online cum este cazul dvs puteti returna produsul in ambalajul original in 14 zile calendaristice de la livrare. Vanzatorul poate specifica o perioada mai lunga, insa trebuie sa ofere minim aceste 14 zile conform legislatiei europene si OUG 34/2014. Acesta este un termen in care cumparatorul online are dreptul sa se razgandeasca, nu este necesar un motiv. Nu ati precizat data livrarii, insa daca mai sunteti in acest termen de doua saptamani contactati vanzatorul in vederea returului. O sesizare la ANPC pentru incalcarea drepturilor dvs rezultand din nerespectarea prevederilor OUG 34 se poate face doar insotita de corespondenta prealabila cu vanzatorul.
Avand in vedere ca produsul este contrafacut dar a fost vandut ca produs original, faptul acesta intra si sub incidenta legii 11/1991 privind concurenta neloiala. Sunt mai multe organisme mentionate acolo care au competente de investigatie, unul dintre acestea fiind ANPC. Puteti prin urmare sa sesizati ANPC in calitate de consumator prejudiciat printr-o fapta sub incidenta art 5 alin.1 lit.f din Legea 11/1991, fara a fi necesara corespondenta prealabila cu vanzatorul.
Asigurarea facultativa pentru locuinte se incheie pentru valoarea imobilului rezultata din evaluare, altminteri aduce a frauda. Daca considerati ca valoarea imobilului a crescut puteti cere o re-evaluare mai devreme decat va cere banca si asigurati la noua suma.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara.
Posibil ca executorul sa aiba o problema cu plata numerar daca suma se afla deja in banca, implica cheltuieli si timp suplimentar. Daca viramentul direct in contul societatii creditoare nu este posibil din orice motive, se poate indica executorului un alt cont de plata apartinand unui tert, cu acordul executorului. De asemenea vor trebui incheiate acorduri prealabile prin care societatea dvs recunoaste ca a primit sumele de la executor prin plata de catre acesta catre un tert si de asemenea acord intre societatea dvs si tert in care specificati ce anume datorii se sting prin plata de la executor si in ce ordine.
Devine mult mai complicat decat plata directa prin virament de la executor la creditorul in numele caruia a recuperat creanta
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna dimineata, Ceea ce descrieti pare sa fie o practica de concurenta neloiala si va indreptateste sa sesizati ANPC. Cu documente justificative, inclusiv print-screen la listarea pe situl Emag. Emag nu isi asuma vreo raspundere pentru autenticitatea produselor oferite de terti deci sesizarea catre ANPC va fi impotriva tertului vanzator. Sesizarea pe website [ link extern ]
Buna ziua. Exista vointa de a contracta liber exprimata din partea ambelor parti precum si beneficiu obtinut de fiecare parte din aranjament. Prin urmare exista contract in mod legal. Insa va fi foarte dificil de dovedit termenii acestuia in situatia cand relatia nu mai merge bine. Daca este incheiat intr-o juristictie common law, termenii contractului dincolo de oferta, acceptare si beneficiu deja obtinut vor fi imposibil de dovedit in lipsa contractului scris.
Am sa presupun ca se plateste impozit pe venitul astfel obtinut.
Siturile folosesc de regula aceste user agreement / terms of service in relate cu client nu cu furnizorii serviciilor sau produselor oferite acolo. La o citire mai atenta veti constata ca acele texte protejeaza si inlatura raspunderea strict in beneficiul proprietarul website-ului, nu al utilizatorilor.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Ar fi doua solutii care reies din prezentarea dvs;
1. servitude de trecere dobandita prin folosinta netulburata timp de 30 de ani (prin uzucapiune adica); ar trebui sa dovediti cu martori ca trecerea s-a facut pe terenul acela timp de 30 de ani in folosul terenului detinut acum de bunica dvs, fara opozitia proprietarilor celuilalt teren. Ar putea fi dobandita doar asa cum a fost ea folosita, adica pentru trecere cu piciorul, nu cu vehicule;
2. drum de accès la calea publica. Doar daca terenul bunicii este absolut fara acces, nu si in situatia in care s-ar putea amenaja acces prin alta parte cu cheltuieli suplimentare. Acesta ar putea fi obtinut si pentru acces auto si de obicei presupune plata periodica (cam asa cum inteleg ca se procedeaza si acum);
In ambele cazuri va trebui sa actionati mostenitorii in judecata. Faptul ca terenul nu este intabulat nu va opreste nici actiunea pentru recunoasterea servitutii nici pe cea pentru stabilirea drumului de acces. Evident nici un drept recunoscut de instanta nu va putea fi intabulat inainte de intabularea terenului asupra caruia s-ar constituii acel drept in favoarea bunicii dvs.
Insa ati precizat ca mostenitorii sunt in litigiu, este foarte posibil sa devina necesara intabularea ca urmare a acelui litigiu.
Indiferent ce varianta preferati, mergeti cu actele, inclusiv recunoasterea in scris de la vecinul X la un avocat.
Am si eu o propunere: lasati cifrele momentan, ca nu sunt relevante in acest stadiu. Obligatia notificarii deriva din impactul pe care achizitia / fuziunea sau vreo alta forma de preluare de control o are asupra pietei concurentiale. Aceasta se defineste ca piata a produsului / serviciului (orizontala / verticala) si evident ca piata geografica. Deci poate exista o fuziune unde companiile implicate totalizeaza 80 mil euro cifra de afaceri dar care nu are impact, sau are doar un impact minor si controlabil, raportat la ceilalti concurenti si la parametri pietei pentru acel produs sau serviciu. Tot asa poate exista o preluare de control implicand doar 8 mil cifra de afaceri, dar care paralizeaza un segment important de piata geografica, pentru ca entitatile implicate nu functioneaza pe aceeasi piata definita a produsului ci in aval / amonte una fata de alta. Exista si cazuri unde entitati independente cu cifre de afacere mici paralizeaza piata libera prin acordurile dintre ele. Cifra de afaceri rar devine relevanta si atunci suntem deja in zona sanctiunilor.
Obligatia notificarii intervine atunci cand este clar ca o preluare de control ar avea impact asupra pietei concurentiale. Notificarea nu este necesara pentru orice preluare si nu se raporteaza la cifrele de afaceri ale entitatilor implicate. Insa daca doriti neaparat sa faceti o notificare, evident nu va opreste nimeni. Competent ar fi Consiliul in jurisdictia caruia este inregistrata compania target.