avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina elena92

Activitate Cristina elena92

Buna ziua, tatal meu a mostenit cateva terenuri in urma dezbaterii mostenirii a parintilor lui dar nu a putut face acte de vanzare cumparare mai departe deoarece un titlu de proprietate a bunicii a fost gresit ceva in el si tot sta la OCPI pentru a fi corectat. Totusi hotararea judecatoreasca cu ce i se cuvine o are... El a decedat iar eu am ramas cu un testament facut la notariat pe care nu l-am deschis inca dar in care scrie ca tot ce i se cuvine lui sa imi ramana mie. Acum va rog daca puteti sa imi spuneti cum sa procedez deoarece mai am inca 2 surori... El are hotarare de divort de mama mea, si mai vreau sa mentionez ca eu am avut grija de el de vreo 8 ani incoace el neavand nici un venit. Unde ar trebui sa ma adresez, avocat, notariat? Cum sa procedez?
Buna seara, am primit lot de casa de la primarie. Ne-am construit casa, gard de jur imprejur, acum vecina de peste drum a masurat latimea drumului si sunt 6.75 m in loc de 7m. Oare ma pun cei de la primarie sa stric temelia la gard pentru cei 25 cm?
Buna seara, lucrez in Anglia de mai mult timp, sunt insarcinata in 3 luni jumatate iar pe28 februarie intentionz sa ma intorc in Romania. Am intrebat in Anglia despre somaj si mi-au zis ca imi depun actele aici ei trimit actele spre Romania iar eu vin in tara la fortele de munca si ma inregistrez ca somera si voi primi somaj 6 luni din Romania. Intrebarile mele sunt:
a) conform legilor este posibil sa primesc somaj din Romania daca am platit taxe in Anglia?
b) daca e posibil pot intra direct in ccc din somaj in cazul meu? Mentionez ca data nasterii este aproximativ 19 iunie, as beneficia de 3 luni jumatate de somaj?
c) daca nu pot beneficia de somaj ce alta varianta am sa ma incadrez pentru ccc? Sa vin mai devreme in Romania, poate sa ma angajez sau este prea tarziu? Va rog daca ma puteti indruma cumva, multumesc
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
Multumesc pentru raspuns. Am intrebat aici in Uk despre somaj si au zis ca ma incadrez, trebuie sa depun actele in Uk, Uk trimite actele in Romania prin care confirma faptul ca am lucrat aici si am platit taxe, asigurare de sanatate iarRomania stabileste ce suma primesc. O seara frumoasa
Buna ziua, lucrez in Uk din mai 2018 (contractul acesta deoarece am mai lucrat 2 ani inainte de acest contract) si sunt insarcinata in 2 luni. M-am interesat aici in Uk si pot intra in somaj pe o perioada de 6 luni in Romania deoarece am mai mult de 2 ani adunati lucrati aici. Vreau sa va inreb daca am lucrat in Uk, intru in somaj, din somaj pot obtine ccc? Va multumesc
Răspuns la discuția Prenatal
Unde trebuie sa ma adresez cu aceasta problema, la actualul sef sau in alta parte? Sau mai bine zis unde trebuie sa platesc aceasta cotizatie de 6 luni? Va multumesc
Răspuns la discuția Prenatal
In jurul datei de 6-7 septembrie 2018.
Discuție Prenatal
Buna ziua, am lucrat in Uk 6 luni din iulie pana in ianuarie cand am venit in Romania si m-am angajat imediat aici. In decembrie am ramas insarcinata, pot beneficia de prenatal daca voi lucra pana inainte de nastere sa fac 1 an cumulat? Se cumuleaza perioada din uk cu aceasta din Romania? Va multumesc