avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate pancsyka

Activitate pancsyka

Discuție Succesiune
Bună ziua.
În urma cu câteva luni a decedat sora mea. Succesiunea nu s-a făcut după părinții noștrii. Atunci ne-am înțeles ca va rămâne ei casa părintească. Ea s-a căsătorit între timp, au locuit acolo, și au si 2 copii. Părinții noștri au decedat după căsnicia lor. Soțul, adică cumnatul meu, pe marea parte a căsniciei nici nu a lucrat.
Întrebarea mea este ca, dacă se va face succesiunea după părinții noștrii, cumnatul meu va primi cota parte din casa sau va avea doar uzu fruct?
Mulțumesc!
Cum pot să recuperez partea respectiva de la stat? (este terenul)

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Înseamnă că puteți face succesiunea pe bunurile bunicilor, fără partea pe care este proprietar statul roman.

pancsyka a scris:

Bună ziua!
Dorim sa facem succesiunea după bunicul meu, ca ulterior să vindem casa. Are o casă construita din anii 80, după inundația din 70 în Satu Mare. Domnul de la care a cumpărat terenul a primit acel teren de la statul român, pentru care inundația i-a luat casa.
Pe Cf apar bunicii mei, dar apare și staul roman cu Intabulare drept de proprietate.am poza cu Cf dar nu am reușit sa încarc.
Ce înseamnă asta și ce se poate face?
Mulțumesc!

Răspuns la discuția Vânzare uscătorie la bloc
Bună ziua, nu am reușit

lenuti a scris:

Buna ziua!
Am vazut postarea dvs., sunt si eu in aceeasi situatie, ati finalizat pana la urma procedurile? Eu vreau sa cumpar, am un perete comun cu uscatoria blocului, am acordul tuturor proprietarilor, care ar fi urmatorii pasi? multumesc anticipat

Bună ziua!
Dorim sa facem succesiunea după bunicul meu, ca ulterior să vindem casa. Are o casă construita din anii 80, după inundația din 70 în Satu Mare. Domnul de la care a cumpărat terenul a primit acel teren de la statul român, pentru care inundația i-a luat casa.
Pe Cf apar bunicii mei, dar apare și staul roman cu Intabulare drept de proprietate.am poza cu Cf dar nu am reușit sa încarc.
Ce înseamnă asta și ce se poate face?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Schița împărțirii pivniței
Am înțeles de la vecini că sunt persoane la care apar boxa pe Cf. Cat este atunci cota mea indiviza?
Bună ziua!
Când am cumpărat apartamentul, fostul proprietar a zis că avem pivniță, dar fiind tineri și fără cunoștințe în această situație, nu am observat că defapt nu este trecut nicăieri. Toți locatari așa știu că avem și noi, dar nu știu nici ei exact care este boxa noastră. De unde pot afla acest lucru? Există undeva o schiță a boxelor cu proprietari?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Vânzare uscătorie la bloc
Sunt un locatar. Restul locatarilor sunt de acord cu vânzarea uscătoriei.

ynocentta a scris:

Concret cine sunteti dv ,ce calitate detineti ?
Este necesar sa obtineti acord autentificat al tuturor proprietarilor care sa cedeze cota ce le revine din partea comuna condominiu,hotararea adunarii generale

Bună ziua!
Dorim sa vindem uscătoria de la bloc. Care sunt demersurile pentru a pune pe nume?
Mulțumesc! O zi buna!
Buna seara!
In cazul calcului sumei de concediu de maternitate, am inteles ca trebuie luate sumele brute. Suma bruta insemnand cu sau fara adaos compensatoriu?
Respectiv din punct de vedere financiar, cum merita mai bine, dacă ies mai repede în prenatal sau cât mai târziu?
Multumesc!
Bună ziua!
O cunoștință m-a rugat sa îl ajut cu ceva, și anume, sa deschid o firma, pe numele meu, entru ca el nu mai poate și dorește sa beneficieze de anumite finanțări de la stat pentru ceva aparate. După 3 ani închid firma și el primește aparatura.
Ceea ce ma interesează, pot sa pățesc ceva,din punct de vedere legal, după ce desființez firma?