avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Statul roman cu Intabulare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Statul roman cu Intabulare drept de proprietate

Bună ziua!
Dorim sa facem succesiunea după bunicul meu, ca ulterior să vindem casa. Are o casă construita din anii 80, după inundația din 70 în Satu Mare. Domnul de la care a cumpărat terenul a primit acel teren de la statul român, pentru care inundația i-a luat casa.
Pe Cf apar bunicii mei, dar apare și staul roman cu Intabulare drept de proprietate.am poza cu Cf dar nu am reușit sa încarc.
Ce înseamnă asta și ce se poate face?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
pancsyka, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 15:35, 10 Septembrie 2023
Înseamnă că puteți face succesiunea pe bunurile bunicilor, fără partea pe care este proprietar statul roman.

pancsyka a scris:

Bună ziua!
Dorim sa facem succesiunea după bunicul meu, ca ulterior să vindem casa. Are o casă construita din anii 80, după inundația din 70 în Satu Mare. Domnul de la care a cumpărat terenul a primit acel teren de la statul român, pentru care inundația i-a luat casa.
Pe Cf apar bunicii mei, dar apare și staul roman cu Intabulare drept de proprietate.am poza cu Cf dar nu am reușit sa încarc.
Mulțumesc!

Cum pot să recuperez partea respectiva de la stat? (este terenul)

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Înseamnă că puteți face succesiunea pe bunurile bunicilor, fără partea pe care este proprietar statul roman.

pancsyka a scris:

Bună ziua!
Mulțumesc!

Trebuie văzută mai în concret situația juridica și actele pe care le aveți. De ex.a fost depusa cerere de restituire? Și alte detalii care rezulta din actele de la cadastru. Pot fi mai multe situații.

pancsyka a scris:

Cum pot să recuperez partea respectiva de la stat? (este terenul)

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

pancsyka a scris:

Bună ziua!
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la ... sergioco93 sergioco93 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la părinți și am stat într-o casă încă de la nastere, împreună cu parintii si la etaj cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare, drept de folosinta Andyandrea Andyandrea Buna seara. Bunica mea a cumparat de la stat casa in care locuia in rate. Dupa decesul ei au devenit mostenitori cei 3 frati. Acum eu fiica unuia din frati si ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)