avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Lianalucretia11

Activitate Lianalucretia11

Buna ziua
Intrebarea mea este in ce cazuri pot beneficia de pensie de urmas dupa tata?
Multumesc anticipat!
Din 2021 si pana acum.,cu toate ca a crescut si punctul de pensie pensia de urmas a mamei in loc sa creasca scade.Poate cineva sa imi spuna de ce.Daca este nevoie voi depune si cateva taloane ca probe.Unde as putea sa ma adresez?Multumesc anticipat.
Nu stiu cum

Carp Mircea a scris:

Eu fara probe nu va cred.
Trimiteti la mine prin mesaj privat un cupon din ultimele luni ale anului 2023(fara decembrie) si cupoul de pe luna Ianuarie 2024.
Numai daca sunteti de acord
Nu am nimic impotriva...nu stiu cum sa va transmit insa pe privat...si daca politica protectiei datelor personale se aplica in acest caz

Nu stiu cum

Carp Mircea a scris:

Eu fara probe nu va cred.
Trimiteti la mine prin mesaj privat un cupon din ultimele luni ale anului 2023(fara decembrie) si cupoul de pe luna Ianuarie 2024.
Numai daca sunteti de acord
Nu am nimic impotriva...nu stiu cum sa va transmit insa pe privat...si daca politica protectiei datelor personale se aplica in acest caz

Carp Mircea a scris:

Pensia este din sistemul public ?

Da este din sistem public!
Buna dimineata
Tocmai am primit cuponul de pensie al mamei care primeste o pensie de urmas dupa tata.Nu numai ca este mai mica de cat primea acum o luna dar a crescut si impozitul.A crescut si punctul de pensie dar pensia a scazut
De ce?
Buna ziua
Conform legii care va fi pusa in vigoare de la 1 septembrie,se vor recalcula si pensiile de urmas sau nu.
Multumesc
Buna dimineata,
Mama primeste o pensie de urmas dupa tata.Va creste aceasta pensie si ca urmare va primi o pensie de urmas mai mare sau va beneficia numai de marirea de 13,8%?
Va multumesc anticipat ,!
Din 1990 sunt stabilita in strainatate si fiind aproape de varsta pensionarii( 67 ani) as dori sa ma informez in legatura cu perioada in care am activat ca profesor timp de 3 ani inainte de a parasi Romania.Se vor cumula la anii de serviciu din tara unde sunt stabilita?Anii de facultate se adauga la anii de serviciu sau trebuie sa depun separat dosar la casa de pensii din tara de origine?
Va multumesc anticipat!
Mama beneficiaza de o pensie de urmas care este peste 4000 de lei.Incepand cu luna ianuarie anul 2022 i s-a retinut un impozit pentru sanatate care a fost mai apoi,adica in decembrie 2022,considerat neconstitutional retinut.Ce se va intampla cu aceasta suma retinuta timp de 14 luni?Se va returna si incepand de cand?