avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata, Mama primeste o pensie de urmas dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata, Mama primeste o pensie de urmas dupa tata.Va ...

Buna dimineata,
Mama primeste o pensie de urmas dupa tata.Va creste aceasta pensie si ca urmare va primi o pensie de urmas mai mare sau va beneficia numai de marirea de 13,8%?
Va multumesc anticipat ,!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:29, 7 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va referiti la efectele noii legi a pensiilor - de la care avem doar un draft - recalcularea pensiilor nu inseamna neaparat ca vor creste . Oricum , trebuie sa avem rabdare si sa vedem ce va iesi din Parlament ( ce avem acum e doar un proiect ) , urmand ca legea sa se aplice de la 01.09.2024 . Pentru ian 2024 , guvernantii anunta doar ca va creste valoarea punctului de pensie cu 13,8% , ajungand la 2032 lei , si - pana in august inclusiv - valoarea pensiilor se va calcula in functie de aceasta suma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,scuzati ora matinala. sunt pensionata pe caz de ... Lala1977 Lala1977 Buna dimineata,scuzati ora matinala. Sunt pensionata pe caz de boala( n1noiembrie 2022) .MENTIONEZ CA AM 16 ani si 7 zile de munca( absolvent de facultate) ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.pana la urma noua lege a pensiei se aplica de la 1 ... Ninavasai Ninavasai Buna ziua.Pana la urma noua lege a pensiei se aplica de la 1 ianuarie ...24 sau din septembrie?.deci eu daca ies in ianuarie după ce lege îmi calculează ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)