avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata,scuzati ora matinala. Sunt pensionata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata,scuzati ora matinala. Sunt pensionata pe caz de ...

Buna dimineata,scuzati ora matinala.
Sunt pensionata pe caz de boala( n1noiembrie 2022) .MENTIONEZ CA AM 16 ani si 7 zile de munca( absolvent de facultate) ce pensie voi avea incepand cu luna ianuarie? Se va recalcula pensia?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 06:37, 7 Noiembrie 2023
Guvernantii anunta o indexare a punctului de pensie de 13,8% , ajungand la o valoare de 2032 lei . Va inmultiti punctajul de pe cuponul de pensie ( il gasiti jos , in stanga ) cu aceasta valoare si va rezulta valoarea pensiei . Daca va rezulta o suma peste 2000 lei , din aceasta valoare mai scadeti 10% din ce depaseste 2000 lei , obtinand pensia neta . Daca va ganditi la o recalculare ca urmare a draftului de lege aparut in spatiul public , aceea se preconizeaza sa intre in vigoare la 01.09.2024 . Legea 127/2019 , a carei intrare in vigoare s-a prorogat pentru 01.01.2024 , probabil va fi amanata din nou , urmand sa fie abrogata de noua lege ( dar asta e doar opinia mea , ar fi nefiresc sa schimbe total regulile pentru doar 8 luni , iar apoi sa le schimbe din nou ) .
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, mama primeste o pensie de urmas dupa tata.va ... Lianalucretia11 Lianalucretia11 Buna dimineata, Mama primeste o pensie de urmas dupa tata.Va creste aceasta pensie si ca urmare va primi o pensie de urmas mai mare sau va beneficia numai de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.pana la urma noua lege a pensiei se aplica de la 1 ... Ninavasai Ninavasai Buna ziua.Pana la urma noua lege a pensiei se aplica de la 1 ianuarie ...24 sau din septembrie?.deci eu daca ies in ianuarie după ce lege îmi calculează ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit decizia de pensioanre anticipata partial ... nora 1 nora 1 Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata partial si as vrea sa stiu cum se ajunge de la numarul total de puncte la punctajul mediu anual si unde ... (vezi toată discuția)