tot eu... am editat pentru ca acum am vazut ultimul raspuns... deci tot eu pe drumuri si la executor, si la instante... oare cat dureaza un partaj?
dupa ce se obtine partajul, care e utilitatea lui practica? se scoate la vanzare jumatate de casa?
debitorul are si 2 firme cu activitate suspendata. acestea dispun de mijloace fixe. pot fi executate aceste firme? executorul nu mi-a spus nimic despre ele. executorul ar putea urmari si aceste firme, in caz ca se produce vanzarea mijloacelor fixe sau instrainarea firmelor pentru a fi protejate de executarea silita??
off... am senzatia ca executorul e mai degraba avocatul lor, decat reprezentantul meu...
pana acum inteleg ca e obligatoriu partajul, dar cine trebuie sa-l ceara?
daca eu locuiesc in bucuresti si ei in alt oras, unde ar trebui sa ma adresez?
ce mizerie... le dai banii intr-o ora si ii recuperezi in ani... sau nu-i mai vezi
Buna.
Am apelat la un executor judecatoresc pentru a recupera o suma de bani imprumutata. As dori sa stiu daca, in calitate de creditor, este necesar sa cer partajarea bunului imobil pe care il detine debitorul impreuna cu sotia sa?
Multumesc.
Multumesc. Am dat de o doamna executor care mi-a zis ca daca nu poate face executarea va trebui sa inchida dosarul; apoi mi-a zis ca nu poate obtine informatii de la banci, secretul bancar bla bla...
Stiu ca a trecut o masina pe numele sotiei, cel mai probabil dupa ce a imprumutat bani de la mine. Sotia are o casa pentru care plateste un credit numai ea.
Eu as putea afla oficial informatii despre proprietatile debitorului? Sau o poate face numai executorul?
Daca debitorul nu are bunuri pe numele lui (pentru ca le-a trecut pe numele sotiei, de ex) se pot urmari si executa conturile bancare, in caz ca ar avea? Executorul are acces la astfel de informatii de la banci?
Daca nu se poate face executarea la un moment dat, dosarul respectiv ramane activ, sau trebuie inchis, apoi redeschis pentru a evita prescrierea etc?
Ati consumat energie si spatiu ca sa-mi faceti observatia asta, iar intrebarea mea nici nu se mai vede. O sa reiau..
Deci, daca se constata ca individul si-a instrainat bunurile pentru a nu putea fi executat (inainte sau dupa data imprumutului), de ex, sa le fi donat copiilor, ce se mai poate face?
Multumesc.
Daca debitorul nu este solvabil, eu ce sa fac? Daca mai stau, ajung la termenul de prescriptie. Nu e treaba executorului sa vada daca e solvabil sau nu? Eu nu am cum sa aflu ce conturi are debitorul, de ex.
As dori sa stiu daca pot merge la judecatoria de la domiciliul meu pentru investirea cu formula executorie a unul act notarial de imprumut, in conditiile in care locul imprumutului / notarul este in orasul meu, iar domiciliul imprumutatului este in strainantate pe actul de imprumut, dar in Romania, alt oras decat al meu, de fapt.
Daca da, executorul judecatoresc va fi de pe raza mea de domiciliu, sau a imprumutatului, dat fiind ca pe act acesta figureaza cu adresa in strainatate, dar eu pot indica domiciliul acestuia din Romania?
Care este suma maxima pe care cere imprumutatului, pe langa imprumutul in sine? Ma intereseaza sa obtin cat mai mult pentru ca acesta imi datoreaza si alte sume de bani pentru care nu am acte, iar el nu are nici o strabatere, ba chiar si ameninta.