avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Are relevanta locul imprumutului in recuperarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Are relevanta locul imprumutului in recuperarea acestuia? Daune.

Buna ziua.

As dori sa stiu daca pot merge la judecatoria de la domiciliul meu pentru investirea cu formula executorie a unul act notarial de imprumut, in conditiile in care locul imprumutului / notarul este in orasul meu, iar domiciliul imprumutatului este in strainantate pe actul de imprumut, dar in Romania, alt oras decat al meu, de fapt.
Daca da, executorul judecatoresc va fi de pe raza mea de domiciliu, sau a imprumutatului, dat fiind ca pe act acesta figureaza cu adresa in strainatate, dar eu pot indica domiciliul acestuia din Romania?

Care este suma maxima pe care cere imprumutatului, pe langa imprumutul in sine? Ma intereseaza sa obtin cat mai mult pentru ca acesta imi datoreaza si alte sume de bani pentru care nu am acte, iar el nu are nici o strabatere, ba chiar si ameninta.

Multumesc.
Solicitati investirea cu formula executorie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost incheiat actul notarial
Puteti comunica domiciliul din Romania
Atentie ,asigurati-va daca debitorul este solvabil
Nu pot fi solicitate decat suma dispusa de instanta,eventual actualizata,onorariu executor,taxe aferente

Multumesc.
Daca debitorul nu este solvabil, eu ce sa fac? Daca mai stau, ajung la termenul de prescriptie. Nu e treaba executorului sa vada daca e solvabil sau nu? Eu nu am cum sa aflu ce conturi are debitorul, de ex.
ana_mama a scris:

Daca se constata ca individul si-a instrainat bunurile pentru a nu putea fi executat (inainte sau dupa data imprumutului), de ex sa le fi donat copiilor, nu se mai poate face nimic?

interventie moderator

Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Folositi optiunea editare si completati ultimul mesaj postat de dvs., cu ceea ce doriti, daca de la ultimul dvs. mesaj, nu a mai postat nimeni.
Multumesc pentru intelegere.
Ati consumat energie si spatiu ca sa-mi faceti observatia asta, iar intrebarea mea nici nu se mai vede. O sa reiau..

Deci, daca se constata ca individul si-a instrainat bunurile pentru a nu putea fi executat (inainte sau dupa data imprumutului), de ex, sa le fi donat copiilor, ce se mai poate face?

Multumesc.
Depinde...dvs. in calitate de creditor puteti incerca anularea actelor pe care le considerati incheiate fraudulos de catre debitor, pentru a se putea sustrage de la plata creantei catre dvs.Va trebui sa atacati actul de donatie.

Cum in instanta orice sustinere trebuie dovedita, va trebui sa aveti probe ca sa dovediti "fraudarea" intereselor dvs.

P.S.Daca tot am consumat energie si spatiu ca sa va "atentionez", va rog frumos, poate incercati sa accesati optiunea editare, in viitor, pentru a evita scrierea consecutiva.Data viitoare, voi sterge mesajul consecutiv, fara a-l mai cita eu.Poate in acest mod, veti invata sa utilizati "facilitatile avocatnet".:)

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu popes popes Buna ziua, Am imprumutat un SRL, semnand un contract de imprumut la notar. Data este scadenta deja si firma tace, motivand ca nu are banii sa-i returneze. ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin notar,executare silita roxanapamfile roxanapamfile in 2007 am imprumutat bani de la o persoana prin contract notarial,urmand sa l achit intr un an ,in 2008 am terminat de achitat datoria,iar acum ma trezesc ... (vezi toată discuția)