Am imprumutat un SRL, semnand un contract de imprumut la notar. Data este scadenta deja si firma tace, motivand ca nu are banii sa-i returneze.
Pot sa ma adresez instantei pentru investirea contractului de catre Tribunal, sau ar fi mai bine sa apelez la un jurist sau chiar la un executor judecatoresc?
Am discutat deja cu un executor, mi-a spus care ar fi pasii, mi-a spus si cat ar fi onorariul, dar a plecat in concediul de odihna chiar de a 2 a zi. Colegii acestuia (executori) mi-au cerut onorariu dublu fata de primul, spunand ca daca e prea scump, sa-l astept pe colegul lor.
Art 37 da modalitatea de calcul a onorariului maxim pt executori, e adevarat ca as avea de plata in jur de 10% din aceasta suma +TVA?
Intreb deoarece executorii mi-au cerut ca avans o suma mult mai mare
Deoarece investirea de catre tribunal dureaza cateva sapt, nu ar fi bine sa depun eu cererea? Pana se va intoarce executorul din concediu voi avea deja investirea facuta.
Intreb, deoarece neavand studii juridice, nu as vrea sa fac ceva gresit care mai mult sa intarzie decat sa grabeasca rezolvarea problemei mele.
Executorul nu poate depune cererea de investire.
La el trebuie sa mergeti cu actul investit si apoi el va solicita instantei sa i se incuviinteze executarea silita.
Mergeti la instanta de executare, depuneti cererea si dupa ce vi se admite cererea mergeti din nou la executor.
Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive, folositi optiunea editare daca de la ultimul mesaj postat de dvs. nu a mai postat nimeni.
Multumesc frumos.
Alte discuții în legătură
Martor
ContSters211210
buna ziua,
am fost martora intr-un proces civil am depus marturie la care nu eram sigura pe raspuns-stiam amanunte de la parata iar la unele intrebari am ... (vezi toată discuția)