avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investire cu Titlu Executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investire cu Titlu Executoriu

Buna ziua!
Am avut un proces de Nulitate, am castigat la fond, iar la Curtea de Apel a ramas Irevocabila, in anul 2002
As dori sa o investesc cu Titlu Executoriu.
Care sunt pasii de urmat pentru acest demers, cate termene se pot da si daca este un proces iar, cu termene, martori, etc…?
Ce taxa se achita, in ce cuantum si unde?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dg_Marian , utilizator 18:24, 16 Noiembrie 2010
Pentru ce v-ar trebui aceasta hotarare investita?

Nu este un proces ci se face o simpla cerere, se depune la instanta de executare (judecatoria).
Se achita taxa de timbru de 2 si 4 lei si un timbru de 0,15 lei. Taxele se achita la serviciul taxe si impozite de la domiciliul dumneavoastra.
v-a mentionat corect colegul in mesajul anterior care este procedura.insa dupa ce o investiti daca vreti executarea ei trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc.
pentru a putea intra in posesie si pentru a recupera daunele si achitarea cheltuielilor de intretinere ale imobilului
ce as putea face in aceasta privinta?
va multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
Dg_Marian, utilizator
imobilul este locuit in prezent de altcineva? in ce calitate?
nu a vrut sa respecte hotararea si sa predea bunul.
locuieste fara niciun titlu.eu platesc toate cheltuielile imobilului(impozite, utilitati etc.) de multi ani.

trebuie deschis proces de evacuare sau exista si alta solutie?

va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Dg_Marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)