avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Activitate Sebanu1

Activitate Sebanu1

La următorul examen roagă un prieten sa filmeze examenul dintr-o alta mașina aflata în spatele mașinii pe care dai examenul, fără sa înștiințezi instructorul sau polițistul examinator. După examen, dacă te pica, vizionezi filmarea ta și dacă ajungi la concluzia nu ai greșit cu nimic te oprești direct la Parchetul General unde formulezi plângere penala împotriva polițistului examinator. Este o practica destul de răspândită sa te pice la examen pe principiul "pentru ca pot" fără sa existe motive obiective care sa justifice acest lucru, mai ales în cazurile de redobândire permis anulat.
Bună ziua, doresc sa-mi redobandesc permisul care mi-a fost anulat in urma unei sentințe judecatoresti de condamnare pentru 86 ^2 din oug 195.Condamnarea fiind cu executare nu stiu de cand anume se calculeaza 6 luni, de la eliberarea condiționata sau de la expirarea pedepsei in termen? Mulțumesc anticipat.
Bună seara, cele 6 luni (114,lit.a)se calculează de la liberarea condiționată sau de la expirarea pedepsei în termen?
Vă mulțumesc
Bună seara, dacă se poate vă rog să îmi dați câteva detalii cu privire la permisul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Vă mulțumesc.
Bună ziua, se mai poate ridica excepția prescripției, la primul termen de judecata, în condițiile în care nu s-a depus întâmpinare deloc? Este o excepție de ordine publica,? Multumesc
Rog un moderator sa mute tropicul la Drept Penal/Procedura Penala. Mulțumesc.
Bună ziua, vă rog să-mi acordați câteva lămuriri în următoarea speta:concurs de infracțiuni după cum urmează , art 86/2 din Oug195 195,condamnare 1 an și 6 luni+ o alta infractiune, condamnare 3 ani, ambele cu executare, contopite, rezultanta de 3 ani din care se executa 1 an și 10 luni, rest 1 an și 4 luni. Acum, calculul termenului de 6 luni pentru redobândire se raportează la pedeapsa de 1 an și 6 luni sau la rezultanta de 3 ani? Răspunsul la întrebare-cred ca cele 6 luni se raportează la pedeapsa de 1an și 6 luni, nu la rezultanta, caz în care dacă a executat 1an și 10 luni ar mai rămâne 2 luni de așteptat. Aștept opinii pro și contra, vă mulțumesc.