avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate ana maria14

Activitate ana maria14

Conform Legii132/2020 la art.1 prevede reducerea timpului de lucrua salariatilor cu 50% si transmiterea in revisal cel tarziu in ziua anterioara a procedurii. Cum trebuiesc pontati angajatii, 5 zile consecutive lucratoare libere, si cum transmitem in revisal?
Ce se intampla cu angajatii din domeniul Horeca, care se vor redeschide de la 1 septembrie 2020, angajatorii Horeca mai potbeneficia de cei 41,5 % din salariu pentru salariatii carese intorc din somaj tehnic?
O persoana cu cetatenie canadiana care are venituri din arenzi in Romania mai mari de 26760 lei, este obligat sa completeze declaratia unica si sa plateasca CAS si CASS? De mentionat ca i se opreste la sursa impozitul de 10% la aceste venituri.
Ajutor interpretare lege

Pe ce perioada sunt scutiti membrii unei coopeative agricole persoanele fizice de la plata impozitului pe norma de venit conlorm art 76 alin. 1 lit c din Legea 21/2019.
Multumesc
Conform hotararii de urgenta nr. 394/2020 restaurantele raman inchise, pentru angajatii care ii avem putem prelungi somajul tehnic?
Ce TVA se aplica pentru transportul de legume 9% sau 19%?
O societate comerciala cara are ca si domeniu de activitate - restaurant (mai exact organizarea de evenimente nunti, botezuri ) este obligata din punct de vedere juridic sa inapoieze avansurile clientilor care cer restituirea lor, avand in vedere ca nu se mai incaseaza nimic pe perioada starii de urgenta.
Daca un salariat este in concediu fara plata este legal sa i se dea un preaviz de concediere?
Discuție Somaj Tehnic
Daca un angajat al unei societati comerciale care si-a inchis activitatea datorita starii de urgenta, este pensionar, el mai poate fi dat in somaj tehnic?