avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Activitate Alin1987 - 31

Activitate Alin1987 - 31

Nu il are.L-a ratacit colega de la resurse umane,Ea mai are doar o copie dupa original.
Imi cer scuze daca am gresit ca am deschis mai multe topicuri.Chiar nu mi-am dat seama de greseala.
Au ratacit originalul si au ramas doar cu o copie la original.

Va multumesc si imi cer scuze inca o data pentru neplacerile create.
Deci sa inteleg ca prin absurd,chiar daca au o copie.angajatorul meu trebuie sa aive demisia mea in original la dosar ca sa poata fi in regula si legal??Dar daca a apucat sa o inregistreze pe aceea chiar daca nu o mai are trebuie sa fac alta cu aceeasi data???

Va multumesc frumos!!!
Buna ziua!!

Doresc sa stiu si eu daca mi-amm dat demisia iar colega de la resurse umane mi-a ratacito,se ia in considerare copia pe care o are dupa actuala demisie sau trebuie sa intocmesc alta???Tin sa precizez ca nu a fost inregistrata pana acum.

Va multumesc!!!
Răspuns la discuția Patronul nu ma primeste la munca
Buna ziua,Domnule Cornel,am fost azi la munca dupa cum m-ati sfatuit mai sus si patronul dupa 10 minute din programul meu m-a chemat la el in birou si m-a amenintat ca daca nu las echipamentul si nu parasesc incinta o sa cheme firma de paza sa "ma dea de urechi" afara,dupa cum s-a exprimat el.Ce pot face in privinta aceasta???
Răspuns la discuția Contract de garantie materiala
Nu pot sa imi dau seama ca nu ma pricep,sincer.Scrie doar asa la unul dintre puncte:"Valoarea baneasca a garantiei ce se contituie initial va fi egala,iar apoi mentinuta,cu suma ce repres=zinta 3 salarii lunare brute".Cum as putea sa va trimit o copie dupa contractul de garantie materiala ca sa imi spuneti cat este de ok, domnule avocat???

Va multumesc!!!

=====

Asta stiam si eu domnule Vasile,dar ce se intampla cand esti angajat cu alta functie???In contractul de garantie eu sunt trecut ca si "angajat garant".
Buna seara!!

Eu lucrez la un patron ca reprezentant vanzari,conform fisei postului.Cand m-am angajat acum 3 ani la el am semnat si un contact de garantie materiala prin care el imi opreste 30 de lei pe luna.
Cat de legal sau ilegal este acest contract pe care l-am semnat tinand cont ca eu nu sunt gestionar???
Ce pot face ca sa recuperez acesti bani care mi s-au oprit luna de luna???
Răspuns la discuția Anulare demisie personala
Va multumesc pentru sfaturi si pentru ca aveti rabdare sa discutati cu mine,domnule Cornel...

Ca sa intelegeti dumneavoastra pe larg ce mi se intampla o sa va povestesc:

Patronul meu doreste sa ma dea afara pe motiv ca nu ii mai plac ochii mei si pentru ca anumiti "lingai" ii bag lui tot felul de scorneli in cap.Vineri m-a chemat la el in birou si mi-a spus ca nu doreste sa mai colaboreze cu mine si ca vrea sa plec din firma lui,ori prin incheierea constractului cu acordul partilor,ori mi-a spus ca are el alte metode de a ma da afara.

Atunci,pe moment.din nestiinta si simtind teama de a nu imi face rau.mi-am scris demisia care zace pe masa colegei de la resurse umane (nu stiu daca si el a semnat-o sau nu).fara sa mi se ofere numar de inregistrare,dupa cum v-am spus si in mesajele de mai sus.Dupa ce am discutat cu o serie de oameni,acestia mi-au spusca trebuia sa il las pe ek sa ma dea afara si ca nu trebuia sa imi dau demisia.

De aceea,v-am intrebat si v-am cerut parerea in legatura cu demisia mea.Mai pe scurt,sa inteleg,el daca nu are acea foaie cu demisia mea,este obligat sa ma dea el afara daca nu doreste sa mai lucrez in firma lui??chiar si in cazul in care el a facut o copie la acea foaie??

Va multumesc din toata inima pentru rabdarea de aajuta oamenii,chiar si cu un sfat!!!
Răspuns la discuția Anulare demisie personala
1.Angajatorul nu mi-a inregistrat demisia si nu mi-a dat nici un numar de inregistrare.El a luat la cunostinta verbal.
2.Demisia este pe masa colegei de la resurse umane,ea sustinand ca o sa imi inregistreze demisia aproape de terminarea preavizului.
3.Eu doresc sa ii cer foaia cu demisia colegei mele,si sa nu o mai depun inainte sa imi fie inregistrata aceasta.
4.Incalc vreo lege facand acest lucru sau pot fi sanctionat conform legii??

Va multumesc!!!
Buna ziua!!!

Cazul este mai lung,asa ca nu o sa va plictisesc si o sa fiu direct la subiect:

Vineri am fost chemat in birou de patronul meu care mi-a spus ca nu doreste sa mai colaboram si ca am doua metode de a pleca:fie imi dau demisia,fie are el "metodele de a ma face sa plec".
Poate ca din cauza emotiilor si a necunostintei legii mi-am scris demisia.Astazi cand am fost la resurse umane si am intrebat colega daca mi-a inregistrat demisia,raspunsul a fost negativ.Pot sa ii cer colegei demisia cu motiv ca vreau sa ma uit la ea si sa o nu o mai depun,deoarece consider ca daca se doreste eliminarea mea sa o faca patronul personal???
Sau nu mai am nici o sansa,deoarece ea daca a facut o copie la original,poate sa o foloseasca pe aceea???

Va multumesc!!!