Bună ziua.Am o locuință acreditata de Ministerul Turismului pe persoana fizica in scopul închirierii in regim hotelier.Am primit o instiintare in care sunt somat să plătesc drepturi de autor deoarece în incinta exista televizoare .In acest caz sunt obligat sa plătesc aceste taxe având în vedere că nu am nici o personalitate juridica?
Mulțumesc!
Bună.In.perioada imediat următoare urmează să pun în mișcare acțiunea de clasificare a unei pensiuni. Sediul social și punctul de lucru se afla in locația care este proprietate personala ,este finalizată și dotată corespunzător și doresc sa închei in acest sens un contract de comodat între mine,persoana fizica și SRL, unde sunt acționar unic.Va rog să-mi spuneți dacă acest lucru mă poate încurca in vreun fel în procedura de clasificare și ulterior în obținerea autorizației de funcționare de la Primăria din localitate .Mulțumesc!
Problema are destule conotatii negative.Daca doresc sa contractez un credit nicio banca nu va dori sa acorde un credit pe o proprietate incerta sau daca doresc vanzarea imobilului cu siguranta,orice cumparator sw va feri sa cumpere un astfel de imobil.Ce parere aveti ?Multumesc.
ileahu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am inteles acest aspect.Dar ce nu inteleg e faptul ca prima data intabularea s-a facut fara probleme nefiind inscrisa fraza "teren intravilan cu pozitionare incerta " iar acum ,la actualizare se doreste in mod expres acest lucru.Multumesc!
Buna seara
In anul 2005bam achizitionat un lot de teren intravilan pe care am construit o locuinta cu autorizatii legale.Ulterior , am intabulat atat lotul de teren cat si casa construita.
Ca urmare a faptului ca la achizitie suprafata de teren era identificata prin tarla si lot am facurt demersuri pentru actualizarea situatiei cadastrale .
Am apelat la o persoana autorizata care a facut masurat atat terenul cat si casa construita , nefiind constatate diferente , a intocmit o lucrare pe care a depus-o la cadastru in vederea actualizarii denumirii strazii si a numarului imobilului.
Persoana autorizaqta a fost anuntata ca nu se va efectua acualizarea pana cand eu , ca si proprietar nu voi depune o declaratie ca sunt de acord ca in fisa de cadastru sa fie inscrisa sintagma "teren intravilan cu pozitionare incerta"
Nu inteleg de ce Agentia de cadastru solicita acest lucru in mod expres avand in vedere faptul ca intabularea este deja efectuata iar masuratoruile sunt corecte, iar vecinii mei sunt si ei intabulati.
In acest caz cum pot solutiona acest litigiu fara a fi inscris aces lucru in CF
VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS .
Buna ziua
Sunt reprezentantul unei firme platitoare de TVA ,inmatriculata in Romania si vreau sa va prezint urmatoarea speta;
- am achizitionat un autoturism din Germania in scop de revanzare care este insotit de TVA pe care trebuie sa-l platesc odata cu plata facturii de achizitie.
Doresc sa stiu care este procedura de recuperare a TVA-ului pentru autoturismul respectiv, ce documente se intocmesc, unde se trimit etc?