avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respingere actualizare cadastrală a unui imobil: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respingere actualizare cadastrală a unui imobil: "teren intravilan cu poziționare incertă". Cum pot evita înscrierea acestei mențiuni în CF?

Buna seara
In anul 2005bam achizitionat un lot de teren intravilan pe care am construit o locuinta cu autorizatii legale.Ulterior , am intabulat atat lotul de teren cat si casa construita.
Ca urmare a faptului ca la achizitie suprafata de teren era identificata prin tarla si lot am facurt demersuri pentru actualizarea situatiei cadastrale .
Am apelat la o persoana autorizata care a facut masurat atat terenul cat si casa construita , nefiind constatate diferente , a intocmit o lucrare pe care a depus-o la cadastru in vederea actualizarii denumirii strazii si a numarului imobilului.
Persoana autorizaqta a fost anuntata ca nu se va efectua acualizarea pana cand eu , ca si proprietar nu voi depune o declaratie ca sunt de acord ca in fisa de cadastru sa fie inscrisa sintagma "teren intravilan cu pozitionare incerta"
Nu inteleg de ce Agentia de cadastru solicita acest lucru in mod expres avand in vedere faptul ca intabularea este deja efectuata iar masuratoruile sunt corecte, iar vecinii mei sunt si ei intabulati.
In acest caz cum pot solutiona acest litigiu fara a fi inscris aces lucru in CF
VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS .
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ileahu , utilizator 05:59, 7 Iunie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati cadastristului incheierea de respingere. In baza incheierii de respingere, urmati procedura de reexaminare iar dupa ce primiti raspuns si care va nemultumeste puteti merge in contencios administrativ care sa va solutioneze cererea. Din punctul meu de vedere este o cerinta neclara in contextul in care OCPI a avizat lucrarea.
Pozitionarea incerta se datoreaza lipsei planului parcelar. Pentru a putea fi intabulat in lipsa planului parcelar, pentru imobilul dvs s-a intocmit un plan de incadrare in tarla. Aceasta mentiune va fi radiata in cartea funciara dupa ce comisia locala va aviza planul parcelar care va fi receptionat de OCPI.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles acest aspect.Dar ce nu inteleg e faptul ca prima data intabularea s-a facut fara probleme nefiind inscrisa fraza "teren intravilan cu pozitionare incerta " iar acum ,la actualizare se doreste in mod expres acest lucru.Multumesc!
Problema are destule conotatii negative.Daca doresc sa contractez un credit nicio banca nu va dori sa acorde un credit pe o proprietate incerta sau daca doresc vanzarea imobilului cu siguranta,orice cumparator sw va feri sa cumpere un astfel de imobil.Ce parere aveti ?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Declarații de la vecini pentru prima inscriere Andreeacb28 Andreeacb28 Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate... Topometristul ... (vezi toată discuția)
Blocare lucrare cadastru Bazavan Bazavan Detin mai multe terenuri intr o tarla pentru care primaria nu are planul parcelar.pentru a mi putea efectua cadastru pe terenurile mele am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)