avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate mihaijanel

Activitate mihaijanel

Am o parcela in teleorman si nu stiu care sunt procedurile si daca este legal binenteles sa o stramut mai aproape de locul de domiciliu Bucuresti, mai exact a-si dori sa o transfer in ilfov.
se poate?
mentionez ca pentru aceasta parcela de teren, trebuie sa fiu pus in posesie ca retrocedare.
mai exact, cand sa dat titlul de proprietare al bunicului, a fost inclus in titlu si un teren de casa care nu era pe numele bunicului ci pe numele parintilor mei.
Am sesizat primaria, sa anulat titlul de proprietate, sa scos suprafata ce reprezenta casa si sa emis un nou titlu de proprietate fara suprafata respectiva, urmand sa se gaseasca o parcele care sa fie retrocedata noua egala cu suprafata detinuta de casa.
ce conditii trebuiesc indeplinite?
Dar problema este de la angajator care a tergiversat depunerea carti de munca.
Care este solutia de urmat, se poate face un contract de prestari servicii pentru perioada respectiva? sau un alt tip de contract? care este solutia...
Buna ziua

Am o prietena care sa angajat in febroarie 2010 la o firma si in febroarie 2011 a nascut. Am verificat si am constatat ca cartea de munca este din luna Aprilie. Acest lucru inpiedica persoana sa intre in concediu de crestere a copilului. cum poate sa plateasca din mana pentru perioada lipsa respectiv febroarie-aprilie2010. inainte de acest ultim loc de munca are o intrerupere de munca de circa 1an si un alt job de 3.5ani. (pe cartea de munca are o vechime de aprozimativ5-6ani)asta daca conteaza.

Va multumesc
Discuție PUZ tergiversat
Buna ziua.

Am un puz in primaria capitalei si consilieri nu doresc sa il voteze.
Au gasit o modalitate faorte simpla... SE ABTIN... astfel nu sunt nevoiti sa dea o motivatie.
Ce pot face in acest caz?
dosarul depus pentru puz este complet, cu poate avizele la zi si in temeiul legilor in vigaore.
NU VREAU SA DAU SPGA>MITA>SAU CUM SE MAI SPUNE...

Ce pot face? Cum pot sa ai fortez?
Răspuns la discuția Ore suplimentare si sporuri...
NU nu am semnat nici o fisa de lichidare. doar demisia de pe o firma si angajarea pe alta.
Răspuns la discuția Ore suplimentare si sporuri...
NU nu am semnat nici o fisa de lichidare. doar demisia de pe o firma si angajarea pe alta.
Buna ziua.
Din anul 2003 lucrez intr-un trust de presa... am avut ani buni in care am lucrat in ture de noapte, sapatamni legate, depasiri ale programului normal de lucru, sambete, duminicei, sarbatori legale, deplasari in afara orasului sau afara din tara facute peste limita omeneasca, drumuri ce durau si cate 36 de ore...
Pot face dovada acestor lucruri prin foile de parcurs pe care le completez zilnic...
Am foat obligati in anul 2006 sa ne dam demisia de pe o firma si am fost angajati pe o alta firma fara a schimba locul de munca propriuzis...
Intrebarile mele sunt
1- cat timp sunt obligati conform legi sa tina foile de parcurs. amgajatorul?
2-in cat timp de la demisia asazisa pot face cerere pentru plata orelor suplimentare si a celorlalte sporuri cuvenite?
3- care sunt solutiile, daca fac cerere pentru plata orelor suplimentare si a celorlalte drepturi banesti atunci sigur angajatorul va cauta o solutie pentru a scapa de mine?

Am si eu o problema, poate gasesc un raspuns. SCxxxxxSRL pe care o reprezint a vindut un utilaj la o alta firma scxxxxxsrl din Tulcea. Am primit la momentul livrari utilajului prin OP suma de 100mil. si doua CEC-uri egale ca valoare de cite760mil. fiecare. La data scadenta primului CEC l-am depus si am primit de la banca precum ca specimenul de samnatura si stampila nu sunt cele din baza lor de date. OK am spus.... Atunci am sunat avocatul si am incercat sa iau un titlu de executarejudecatoresc. Mi-sa spus ca nu se poate pentru ca... IN MOMENTUL SI DATA LA CARE EU AM PRIMIT ACELE FILE CEC, FIRMA RESPECTIVA ERA SUB INCIDENTA ULEI LEGI PRIN CARE NU AVEA VOIE SA EMITA CECURI. bun dar eu cu ce sunt de vina? si iata cum statul favorizeaza infractori iar eu ma uit la 2 cec-uri in valoare de 1.700.000.000. sunt foarte frumoase.
Are cineva o sugestie?
X-(X-(X-(