avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate mihaidragos

Activitate mihaidragos

Buna seara,
La un produs care expira garantia pe 12.04.2021, l-am trimis in service prin intermediul garantiei in data de 07.04.2021. L-am primit in data de 17.04.2021 tot defect, cu toate ca acesta a fost marcat ca "reparat".
Am luat legatura din nou pentru garantie, l-am trimis inapoi in service si acum mi se spune ca acesta nu mai beneficiaza de garantie si ca v-a trebui sa suport costurile de reparatie.

Mi se pare normal atata timp cat eu l-am trimis in termenul de valabilitate a garantiei primindu-l tot defect si intre timp garantia a expirat sa beneficiez totusi de garantie.

Momentan inca astept raspuns de la comerciant. Dar as fi vrut sa stiu la ce sa ma astept.
Deci se ia in considerare data de 7 decembrie, multumesc pt raspuns. Gasisem articolul respectiv insa erau 15 zile, nu 30 dar aparent s-a modificat.
Numai bine!
Buna seara, in urma contestarii a unui PV de contraventie in care am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere pe 30zile si amenda.
Proces contestat la Judecatoria Sectorului 3 apoi la Curtea de Apel Bucuresti.
Pe 7 Decembrie a fost ultima sedinta la care am cerut judecata in lipsa. Iar eu inca nu am primit raspunsul de la Curtea de Apel Bucuresti.
Intrebarea e, daca am pierdut si eu inca nu am primit inca comunicarea suspendarea permisului se va continua dupa ce primesc comunicarea sau inainte?
Nu de alta dar nu vreau sa ma trezesc cu dosar penal.

Multumesc.
Am uitat sa adaug.
In PV am fost sanctionat pentru Nerespectarea semnalelor politistului (oprire)
Si declaratia ar fi trebuit sa-mi fie luata drept dovada pentru "neacordarea de prioritate".
Buna ziua, in data de 30mai in Jud OLT in loc. Corabia nu mi-a fost acordata prioritate de trecere. am evitat accidentul, am redus viteza aproape de oprire pentru ca un agent de politie vazuse tot.
M-am gandit ca agentul evident il v-a opri pe respectivul care nu-mi acordase prioritate. Asa ca mi-am continuat drumul (mentionez ca Agentul nu mi indica niciun semn mie am proba video care atesta acest lucru)
In circa 200m am fost oprit de agentul respectiv care m-a urmarit cu autospeciala MAI...
Agentul mi-a spus citez: "Daca opreai la semnalul meu nu-ti faceam nimic, iti luam doar o declaratie si gata." acea declaratie nu mi-a mai fost luata.

Intr-un final mi s-a suspendat permisul pe 30 zile si acordat 4 pct amenda.(proces verbal pe care l-am contestat deja)

Problema apare cand am aflat ca am prieteni comuni cu respectivul care nu-mi acrodase prioritate. si aflu de la ei, ca NU i-a fost facut niciun proces verbal deci nu i-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate. si nici macar un avertisment.


Revenind la titlu' unde si cum procedez pentru a face o reclamatie agentului respectiv.

Ce consider eu important: Eram in Jud. Olt cu masina inmatriculata pe Bucuresti. Masina care nu-mi acrodase prioritate era inmatriculata pe Jud. OLT.

Multumesc si astept cu nerabdare sfaturi/indrumari.
Buna ziua, am fost sanctionat abuziv de catre un agent din Jud. OLT si vreau sa contest PV. Stiu ca trebuie depusa la Judecatoria Corabia.
Ce nu stiu este cum ar trebui sa procedez pentru a depune contestatia prin posta sau e-mail.
Ce documente trebuiesc atasate si in cate exemplare.
Am si proba video, se va lua in considerare de judecator? Si daca da cum ar trebui sa o transmit catre judecatorie.
Eu locuiesc in Bucuresti si nu o sa ma duc pana acolo sa depun o contestatie.
Si dupa ce depun contestatia, cum pot obtine certificatul de grefa pentru a-mi recupera permisul de conducere.

Va multumesc.
Buna ziua, in urma trecerii pe rosu am fost sanctionat cu amenda si retinerea permisului de conducere pe 30zile. Acum am primit la cutia postala o scrisoare de la Brigada rutiera ca acesta este suspendat pe o perioada de 60zile, pentru ca mi-a mai fost suspendat permisul in ultimele 6 luni.
Intrebarea mea este era obligatia agentului care mi-a intocmit procesul verbal, sa scrie in PV ca imi este suspendat pe 60zile sau nu?
Si daca da acesta este caz de nulitate al PV?
Multumesc.
Mersi pt raspuns, crezi ca am sanse sa raman cu permis si doar amenda? Asa ar fi ok.

mariustz a scris:

Contestație se poate face dar șansele sa fie câștigată sunt cam egale cu 0 pentru ca fapta s-a petrecut, lucru recunoscut și de tine.
Poți face contestație sa prelungești perioada pana predai permisul, în timpul contestației permisul sta la tine, îl predai când pierzi.
In contestație scrii cum s-a întâmplat, însă nu recomand "stăteau la panda sa își facă norma la 3 dimineața" pentru ca ei doar au aplicat legea, în momentul ala putea sa vina cineva în intersecție cu viteza și ajungeai în spital.
Poți scrie ca îți pare rău și rogi sa îți anuleze suspendarea dar sa te lase cu amenda.

Buna ziua, am trecut pe culoarea rosie a semaforului la intersectia Bd Ion C. Bratianu cu Strada Doamnei venind dinspre Universitate spre Piata Unirii.
Agentul care m-a oprit nu a vrut sa stea la discutii eu incercand sa il conving sa ma lase sa plec de data asta. In orice caz dansul nu avea nicio treaba cu ce spuneam eu acolo doar era fericit ca a gasit pe cine sa isi faca norma la ora 3 dimineata.
Acesta nu era singur dupa ce mi-a luat actele s-a dus la masina si s-a intors cu procesul verbal doamna care il insotea (danasa auzise discutia pe care am avut-o cu el in care l-am rugat sa ma ierte pt ca am nevoie de permis, fiindca lucrez cu masina pt a-mi platii facultatea.)
Dupa ce m-a intrebat dansa la ce facultate sunt etc... mi-a spus ca nu poate face nimic (probabil colegul era f hotarat sa ma lase fara permis) dar mi-a spus sa fac contestatie pt ca voi castiga (parea foarte sigura pe ce spune)

Intrebarea mea e ce ar trebui sa scriu mai exact in contestatie?

Mentionez ca:
1.Ma oprisem prima data la semafor fiind prima masina nu ii mai vedeam decat reflexia pe bord care, cand s-a modificat in verde (pentru stanga) am traversat intersectia pe directia inainte.
2. In procesul verbal nu exista un martor asistent, doar agent constatator acela fiind dansa.
3.Nu sunt sigur daca sa mentionez nevoile personale in contestatie cum ar fi faptul ca depinde de permis si daca raman fara el sunt ca si mort pt ca am doar 900 lei din 2500 pt urmatoarea rata, ultima sansa de plata fiind 15 decembrie.
4.Am filmare care demonstreaza ca am oprit la culoarea rosie si am plecat pe culoarea verde pt stanga crezand ca e verde pt inainte.


Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsuri si sugestii.
Răspuns la discuția Amenda radar acasa?
Si daca proprietarul masinii.. sa presupunem ca nu stie?

latka a scris:

Amenda nu va poate veni acasă, pentru că nu ați fost identificat. Poate veni o invitație proprietarului mașinii pentru a declara cine a fost șoferul în ziua respectivă, în acel loc.