avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Muntean

Activitate Alina Muntean

Ca sa incerci sa iti raspunzi singura la intrebarile puse, trebuie sa te gandesti in ce masura poti sa faci dovada lezarii intereselor Romaniei in mod grav de catre fiecare persoana de etnie romma care savarseste fapte penale pe teritoriul altor tari. Consider ca trebuie plecat de la faptul ca raspunderea penala este personala, iar atingerea intereselor Romaniei trebuie constata de catre o instanta, care nu poate fi decat cea romana. Pe de alta parte, faptele penale savarsite pe teritoriu strain de catre cetatenii romani cad sub incidenta legii straine, deci competente vor fi instantele straine. Ca atare, chiar intr-o procedura de extradare si de recunoastere a efectelor unei hotarari straine pe teritoriul Romaniei, in vederea executarii unei pedepse privative de libertate ca urmare a unei condamnari a cetateanului roman pe teritoriul altui stat, nu se poate invoca de catre Procuror vatamarea adusa intereselor legitime ale Romaniei, si asta pentru ca pe de o parte este tinut de limitele hotararii de condamnare straine si de obiectul cauzei, si pe de alta ca, un singur cetatean roman condamnat pe teritoriul altui stat nu este suficient ca sa faca obiectul unei cercetari in acest sens. Mai mult decat atat, este posibil ca sa se nasca discutii referitoare la discriminarea etniei romme, si nu stiu cine ar putea sa isi asume o asemenea raspundere, ca in cazul in care va castiga o astfel de actiune-ipotetic- sa raspunda in fata Comisie Europene pentru acuzatia de discriminare, sau in caz contrar,in cazul in care ar pierde un astfel de proces, sa despagubeasca moral si material persoana de etnie romma si/sau reprezentantii etnei pentru discriminare si pentru atingerea adusa imaginii acestora.
vad ca nu v-ati gandit la elementul de extraneitate al spetei si ca fapta fiind savarsita pe teritoriul Germaniei va fi cercetatat si solutionat cazul avand in vedere legislatia germana, chiar fapta fiind savarsita de un roman in contra altui cetatean roman! Si avand in vedere acest fapt trebuie fara doar si poate sa se apeleze la un avocat german, sau macar la un avocat roman cu titlul de avocat european inscris intr-un barou german. Eu personal, pana la data prezentei nu cunosc pe nimeni acolo, si nici nu cunosc daca se acorda asistenta judiciara din oficiu pentru astfel de cauze.
Asa ca, din pacate si cu tot respectul pentru exactitatea informatiilor dumneavoastra bazate pe textele de lege romane, nu prea ne sunt de folos textele citate de dumneavoastra:console:
cu referire la activitatea consulara a Consulatului General al Romaniei in Germania-
Trebuie sa intelegeti ca reprezentantul consular nu are abilitatile necesare de a dispune in cercetarea cauzei. Puteti sa va asteptati din partea Consulului Roman doar sa va sustina cauza in fata autoritatilor germane, sau pur si simplu sa inainteze eventualul demers scris al dumneavoastra, dar dupa o prealabila traducere in limba germana, catre autoritatile germane. Dar asta implica pe de o parte costuri referitoare la traduceri, si pe de alta parte consultarea unui avocat, iar dumneavoastra pana la data prezentei nu faceti vorbire de angajarea vreunui avocat german sau a vreunui traducator macar. Trebuie sa intelegeti de asemenea ca dumneavoatsra trebuie sa suportati toate costurile ce implica o astfel de actiune chiar in sprijinul dumneavoastra, deoarece chiar si traducerile efectuate de catre Consulat constituie venituri pentru sustinerea activitatii acestuia, si nimeni nu va renunta la aceste venituri, chiar daca e vorba de un apel umanitar, pana la urma.
Puteti sa va adresati unui traducator de limba germana , sau unei persoane care sa va poata traduce o eventuala petitie catre Politia Germana. Si asta urgent, pentru ca daca Politia Romana nu a efectuat nici un act de cercetare penala ca urmare a sesizarii dumneavoastra, inseamna ca nu puteti sa aveti foarte multa incredere ca se va obtine din aceasta parte vreun rezultat pozitiv in timp optim. Incercati sa formulati o petitie in care sa aratati in mod concret si exact cu referire la datele si faptele pe care le cunoasteti, in limba germana , si chiar daca o veti trimite pe adresa de e-mail a Politiei Germane, publicata pe site-ul lor oficial , sa fiti sigur ca va fi receptionata si i se va da curs in timp optim, si va avea si rezultate in timp real.
Răspuns la discuția Reconstituirea proprietatii
chiar daca s-a eliberat titlu de proprietate numai pe numele unuia dintre mostenitorii defunctului , in speta pe numele mamei dumenaoastra vitrege, aveti la indemana actiunea impotriva acesteia, prin care sa se constate ca aveti un drept de creanta din pretul vanzarii , dar nu mai tarziu de trei ani de la data vanzarii, sau de la data cand puteti dovedi ca ati avut cunostinta de vanzare
Răspuns la discuția culmea tupeului
pai se mai poate intampla si asa, daca ti-ai schimbat sediul societatii, cu care te-ai inregistrat la Registrul Comertului, si nu ti-ai inregistrat mentiunea tot acolo. Si semai poate intampla in cazul in care v-au chemat in judecata in procedura somatiei de plata, unde este lasata la latitudinea judecatorului decizia de a cita sau nu partile, in functie de inscrisurile depuse la dosar. In consecinta poti sa faci contestatie la executarea silita inceputa impotriva ta si totodata si cerere de suspenfdare a executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare , si pe cale separata o cerere de suspendare provizorie pe cale de urgenta pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare. Precizez ca poti in cadrul contestatiei la executare sa contesti si titlul executoriu , daca nu exista alta cale judiciara de a-l contesta . Fa asta in regim de urgenta , altfel o sa te execute rapid, pentru ca hotararile judecatoresti in dreptul comercial sunt executorii de drept, fara investire cu formula executorie
In primul rand trebuie vazut cae sunt actele de executare silita efectuate pana acum in dosar executional fiscal . pentru ca orice act de executare silita necontestat intrerupe prescriptia . Este corect sa iti intemeiezi contestatia pe dispozitile og nr. 11/1996 dar trebuie sa te raportezi si la dispozitiile condului fiscal in vigoare , si la codul de procedura civila .
Pentru a avea succes trebuie sa vezi exact daca in termen de 5 ani de la data nasterii dreptului de creanta, aceasta nu a fost executatata . Decesul tataului tau poate doar intrerupe acest curs de 5 ani de prescriptie , dar acest fapt nu-ti este in favoare . Precizez ca intreruperea este numai pana la data cand ai acceptat tu succesiunea .
conform prevederilor codului fiscal actual, orice instrainare facuta fara a se fi achitat impozitele este nula de drept . Cel putin asa spune codul fiscal. in anul 1994 , cand spui ca ai instrainat tu imobilul , nu exista aceasta prevedere, insa consider ca atata timp cat nu ai inregistrat acest contract la administratia financiara , acesta nu este opozabil autoritatilor fiscale , dacat din momentul in care au luat la cunostinta . Singura ta posibilitate este sa formulezi contestatie la executra si sa contesti titlul executoriu la instanta competenta .
pentru creanta despre care vorbesti tu , termenul de prescriptie s-a scurs din 2005 . emiterea titlului executoriu , cat si a somatiei este nelegala . consider abuziva si tardiva urmarirea silita pentru o astfel de creanta .
=D> crede-ma ca nu doream numarul de dosar , mai ales ca nu prea am timp la dispozitie sa stau sa citesc dosarul cu pricina , ci mai degraba ar fi fost interesanta speta povesdtita de tine in concret , fara nume si detalii