avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate Carolia

Activitate Carolia

Buna ziua. Am o întrebare. Fiul meu lucrează în Belgia cu contract. In contract este stipulat că primește și salariu in țară, dar niciodată nu a primit vreun salariu in țară ci doar acolo în Belgia. Ce pași trebuie urmați pentru recuperarea banilor care l se cuveneau in tara ?
Buna ziua. Va rog sa imi explicati si mie cum se face un calcul al unei noi perioade de executare. A fost o pedeapsa de 3 ani 2 lunsi 20 de zile = 1.176 de zile de executat cuprinzand doua pedepse. Una de 2 ani si a doua de 9 luni plus un spor. A fost liberat conditionat la implinirea cotei de 2/3 din pedeapsa. din totalul de 1.176 au fost executate 612 zile si au mai ramas 534 zile neexecutate. Acum s-a descoperit o fapta anterioara celei deja executate dar care este in concurenta cu una dintre infractiuni. Intrebarea mea finala este sa imi spuneti daca puteti cum se face calcului. La pedeapsa totala care trebuia executata in total adica 1.176 de zile se adauga noua condamnare, sau doar la zilele care au ramas de executat.
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Buna seara. Revin la acest subiect care l-am scris anul trebut 2018. Fiul meu a fost chemat la parchet sector 3 pentru fapta coducere fara permis, fara victime sau accidente. Procurorul i-a spus sa se prezinte cu un avocat si ca vor incheia un acord. Avocatul ne-a spus ca va incerca sa obtina liberare conditionata. Spuneti-mi, vă rog, ce alte pedepse poate decide procurorul? Ar fi posibil sa obtinem liberare sau suspendare, tinandu-se cont ca el a executat o pedeapsa in penitenciar si dupa liberare conditionata nu a mai savarsit nicio infractiune? Aceasta infractiune a fost inainte de infractiunile pentru care si-a ispasit pedeapsa in penitenciar.
Am si eu o intrebare. El a fost condamnat la inchisoare 3 ani 3 luni si 20 de zile pentru 2 fapte. Una furt calificat pentru care a primit 2 ani si 2 luni pentru care a fost condamnat cu suspendare si apoi alta fapta pentru conducere fara permis pentru care a luat 8 luni de inchisoare care, s-a adaugat la fapta anterioara(prin anularea suspendarii) adica furt calificat pentru care fusese condamnat cu suspendare. Dupa 1 an, 9 luni si 12 zile a fost eliberat conditionat. Dupa eliberare a aparut un nou dosar cu conducere fara permis care este vechi din 2014. Aceasta fapta este considerata recidiva la cea care a executat din 2016 pana in 2018. Spuneti-mi, este posibil ca la recidiva sa se faca o deducere din perioada care a fost deja executata in inchisoare? Si ce pot sa fac, ce masuri sa luam.
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Imi cer scuze ca va deranjez cu tot mai multe intrebari, dar in cazul acesta trebuie sa mai pun o intrebare. El a avut de executat din anul 2016, inchisoare de 3 ani 2 luni si 20 de zile. Doua pedepse, una pentru furt calificat de 2 ani si 2 luni si 20 de zile si una pentru conducere fara permis de 8 luni. Din care a executat 1 ani 9 luni si 12 zile, fiind eliberat conditionat. La doua luni dupa eliberare,5 septembrie 2018 a aparut acest dosar (fapta) care ar fi fost infaptuita cu 4 ani in urma de a fi eliberat din inchisoare. Mai precis in anul 2014 s-a intamplat acea fapta. Puteti sa imi spuneti daca aceasta fapta reprezinta recidiva si daca se poate face vreo deducere de la perioada executarii? Daca puteti sa imi spuneti in zile,luni,ani. Va rog mult si imi cer scuze.
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Dupa cat timp intervine prescriptia?
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Multumesc.
Răspuns la discuția Lamurire va rog.
Buna ziua. Va multumesc mult pentru raspuns. Dar vreau sa va mai intreb ceva. Daca fapta aceasta s-a petrecut in urma cu 3-4 ani, nu exista un termen de prescriptie a faptei? Si vreau sa mai spun ca vinovatul nu a dat o declaratie prea mare. Acum este chemat sa dea declaratie pentru ce s-a intamplat in urma cu 3-4 ani.
Intrebarea este, fiind oprit in trafic, conducand fara permis, nu i s-a facut echilotestul, a fost dus la sectie unde a dat o declaratie doar pe jumate, dupa care i s-a spus ca poate sa plece deoarece in masina mai era cu o fata a carui parinte lucra la SRI. Acum dupa 4 ani a primit acasa o citatie in care este scris ca este suspect pentru conducere fara permis si este chemat sa dea declaratie. Puteti sa imi spuneti ce se mai poate intampla acum, dupa atat timp si fara ca politia sa aiba vreo proba? Pentru ca persoana nu vrea sa mearga sa dea declaratie .