avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate Cameliadiac

Activitate Cameliadiac

Buna ziua,am o situatie,mi-a murit o sora doar de tata cu care nu tineam legatura,necasatorita,nu avea copii,mama ei decedata fara alti copii,tatal nostru decedat,

A fost înmormantata de o verisoara de a ei din partea mamei ei, dupa care m-a sunat sa ma duc sa-mi iau averea ,ca eu o mostenesc,dar in schimb nu vrea sa imi dea certificatul de deces,iar fara el nu pot sa fac succesiunea,

astazi am mers la starea civila pt un duplicat,si am fost amenintata cu politia ca e caz penal, ca a fost originalul eliberat, ca l-a dat la un mostenitor si etc ,certif a fost eliberat acum 3 saptamâni. a zis sa ma duc sa fac tot posibilul sa il iau de la pers care il poseda ca ea sigur la dat la un mostenitor, nici nu a vrut sa se uite pe acte sa verifice daca eu sunt ruda cu decedatul.

Acum va intreb,ce pot face eu in aceasta situatie? Sa chem in judecata pe verisoara? Dar nu stiu detalii despre ea decat un nr de tel de pe care ma anuntat de mostenire sau sa angajez un avocat care sa aiba puterea de a imi obtine un duplicat la certificat? Care este metoda legala si cea mai simpla?
Daca eu vreau sa renunt in favoarea unei sore vitrege de a defunctei(mama defunctei casatorita cu un barbat ce avea un copil-nu sora de sange),cum trebuie sa procedez? Trebuie sa preiau mai intai mostenirea prin succesiune pe numele meu si apoi sa o donez ..sau exista posibilitatea sa renunt la mostenire si ii va revenii ei de drept? Sau se va duce pe linie de grad de rudenie ..in cazul in care eu renunt la mostenire..cum tb sa procedez sa ii revina acestei surori vitrege care nu este de sange aceasta mostenire?
Si multumesc frumos de raspundurile de pana acum

raluk0207 a scris:

Da. Dvs moșteniți absolut tot ce avea sora vitrega, indiferent de unde avea.

Imi cer scuze,m-am exprimat gresit,mama defunctei nu mai avea nici un copil ,a murit inainte,intrebarea era daca defuncta a facut succesiune dupa mama ei si mai mosteneste si din partea mamei ei ceva,ce se va intampla cu acea mostenire? Tot mie imi va revenii?

raluk0207 a scris:

Pai dacă e pe numele surorii ei, înseamnă că mama nu mai avea nimic on patrimoniu, ca să fie moștenit de către defuncta.
Dar eu am înțeles ca sunteți singura ei soră.
Mai are vreo soră din partea mamei?

Dar in situatia in care dupa moartea mamei ei,ea mai mosteneste ceva din partea mamei ei,care este acum pe numele sorei,acea mostenire tot mie mi-ar revenii sau se va imparte cu rudele mamei ei?

raluk0207 a scris:


Dacă ambii ei părinți au decedat înainte si dacă nu a lăsat testament altcuiva, dvs veți moșteni tot.

Mama ei a decedat inainte de sora , in 2016,tatal nostru in 1999 ,a stat cu mine ,sora e din prima casatorie a tatalui.
raluk0207 a scris:

Mama ei când a decedat? Înaintea ei sau după? Tatăl dvs trăiește?

Buna ziua,am o sora vitrega (din partea tatalui),nu are copii ,necasatorita ,care doar ce a decedat,are pe numele ei o garsoniera achizitionata de ea ,in ce masura mostenesc eu ca sora cosangvina ? Doar jumatate sau tot? In situatia in care si mama ei este decedata si nu a mai avut alt copil.Pot mostenii jumatea si a mamei ei sau se duce spre rudele mamei ei(fratii .nepotii.etc)?
Am o sora care are 3 copii necasatorita cu tatal copiilor-copii sunt pe numele tatalui de familie-o duc foarte rau financiar,nu au conditi de educatie copii,nu au bani,etc , m-ar interesa pe mine ca frate al mamei (cu acordul ambilor parinti )as vrea sa iau un copil sa il ingrijesc si sa il dau la scoala incepe clasa I,eu locuies in alt judet,pt inscriere la scoala cred ca mi se cer documente,cum pot legal sa inscriu copilul la scoala si sa am grija de el ?
Bună ziua,
Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de numele mamei decedate.Mentionez ca terenul provine din partea bunicului mamei de ani de zile înregistrat în Registrul Agricol,teren ce provine dintr-un lot mai mare care a fost împărțit cu frații mamei.Am făcut solicitate de îndreptare eroare și eliberare a certificatului pe numele mamei, primind răspuns ca este imposibil,chiar dacă solicitarea initiala de punere in posesie a fost în numele mamei la care sa atașat documentul ce atesta provinienta terenului din partea bunicului mamei.Ma interesează dacă exista un temei legal prin care mi se da dreptul la rectificarea certificatului de punere în posesie in numele mamei,întrucât este o eroare făcută în primărie de o funcționare de la registrul agricol.Si cum as putea proceda la rezolvarea acestei probleme.
Multumesc,

Buna ziua,
locuiesc pe o alee de acces de 6m latime ,40m lungime ,in capatul ei.Suntem 6 proprietari ai aleei cu cota de 1/6 .
Vecinii mei de pe stanga si dreapta din mijlocul aleei au obtinut aviz de racordare la gaz la teava din strada principala fara un acord notarial din partea mea de a folosi aleea pentru montarea tevi de gaz pana la proprietatile lor.Acestea se intamplau in 2014.Mentionez ca vecina din capatul strazi ca si mine nu poate sa se lege la teava principala din strada pentru ca cei de la gaz ii cer un acord al vecinilor,deci vecina nu se poate lega la teava deja existenta a vecinilor ca nu vor cei de la gaz si vor sa o lege la teava din strada principala.
Intrebarea mea este cum ceilalti doi vecini de la mijlocul aleei au putut sa obtina avizul fara acordul nostru a celor din capatul strazi atata timp cat si noi suntem proprietari la alee??
Exista vreo lege care le-a permis sa traga teava fara acordul nostru?si cumva s-a schimbat intre timp sau ei au facut ceva misculati in lipsa noastra pentru ca ei acum nu isi dau acordul sa ne legam la gaz din strada.
Eu in anul 2014 si vecina am fost in strainatate ,puteau sa obtina un aviz de racordare in lipsa proprietarilor ,le permite legea acest lucru
si daca da in baza carei legi?
Buna ziua,
vin si eu cu o problema legata de o alee de acces,am cumparat o casa acum 12 ani pe o alee de acces lata de 6 m si lunga de 40 m ,in capatul aleei. In capatul aleei sunt doua case cu iesire in alee,tot pe alee sunt alte doua case pe stanga si dreapta cu iesire in alee si mai in fata alte 2 case cu iesire in strada publica dar cu gardurile care dau in alee ,deci suntem 6 proprietari pe alee si avem cota de 1/6 de alee de acces fiecare in contract .Problema mea este , de 12 ani nu imi pot parca masina in fata portii nu o pot baga in curte nu pot aduce nici o masina de utilaj ,nu pot face nimic pentru ca vecinii mei de pe alee isi parcheza masinile paralel lasand o trecere de un metru printre masini catre poarta mea si a vecinei din capat ,spunand ca nu avem nici un drept la alee decat un metru.
Intrebarea mea este, exista vreo lege care sa oblige veciniI sa isi parcheze masinile in curte si sa lase aleea libera ? Mentionez ca in caz de salvare,pompieri ,politie nu exista acces catre poarta mea.Chiar mi s-a intamplat de am chemat salvarea pentru mama mea si a trebui sa treaca cu targa printre masini,si cand a decedat nu au vrut sa mute masinile a trebuit sa o care in patura pana in strada principala.Credeti-ma ca m-am saturat ,si vreau sa ii dau in judecata .Ma intereseaza daca este vreo lege de partea mea in situatia in care fac demersuri catre tribunal? Ei vin cu argumente ca este aleea lor ca ei au adus piatra si au pus pe alee ,in perioada in care eu eram in strainatate ,dar nici nu au venit sa imi spuna te costa atat partea ta .Acestea sunt argumentele vesnice cand ii rog sa mute masinile ca am treaba.