Aveti idee daca:cifra de afaceri obtinuta in anul 2022 imi permite sa acord aceasta scutire doar pentru 7 angajati din 10, se poate doar pentru cei 7? in functie de ce anume aleg acesti angajati ? (vechime, salariu etc.) ?
Ce se intampla daca, pe parcusul anului vine un volum mare de angajati in domeniul IT iar cifra de afaceri din 2022 nu imi permite sa le acord aceasta scutire ?
Buna ziua,
Pentru aplicarea facilitatii de scutire a impozitului pentru venitul din IT stiam ca s-a scos plafonul de cifra de afaceri dar acesta inca apare in ORDIN nr. 21.813/6.421/2.246/4.433/2022..
Aveti ideea daca mai este aceasta conditie?
e) veniturile anuale prevăzute la lit. d) au o valoare de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 euro (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Națională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe venit.
Daca Cifra de afaceri a anului acesta pentru veniturile din IT imi "ocopera", pentru anul viitor, 10 persoane din 15 care se incadreaza pentru scutire, le acord acest drept in functie de ce? vechime?
Care este durata maxima a unui contract de punere la dispozitie? Dupa incetarea acestui termen, se poate face un nou contract de punere la dispozitie sau o prelungire a celui initial?...
Daca in ziua de sarbatoare legala un angajat face + 3 ore suplimentare, ii platesc dublu doar orele de lucru normale reglementate prin contract (program 8 h/zi) si cele 3 ore doar ca ore suplimentare (cu sporul aferent)?
sau ii platesc dublu toate cele 11 ore + 3 ore suplimentare?
Daca programul de lucru al unui angajat este de 8 ore zi ( ctr cu timp inegal) si acesta presteaza 20 de ore suplimentare/ luna sub urmatoarea forma:
Program normal 12.00-21.00 + 4 ore pana la ora 01.00, cum sunt privite cele 4 ore?
- 4 ore suplimentare?
- 1 ora suplimentara + 3 ore cu spor de noapte?
Angajatul o sa lucreze cam 5 zile pe luna sub forma de mai sus.
Exista posibilitatea ca unui salariat sa i se vireze salariul in contul bancar al unui coleg, prin procura? Angajatorul are obligatie sa verifice de ce a ales angajatul astfel? :)