avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate valentinasandru

Activitate valentinasandru

Buna ziua,In martie 2020 am pierdut process ptr recuperare banilor de la clentul X,bani apartinand perioadei iunie 2015-aprilie 2016.Nu am constituit provision ptr.aceasta suma si clientul este trecut deja in ct.4118-client rau platnic.Care sunt inregistrarile contabile referitor la TVA si sumele neincasate si cum se calculeaza dpdv fiscal aceasta pierdere.
Buna ziua,
suntem salariati cu conventie individuala de munca( in cooperatie).In baza ROI si Sistem de salarizare s-a aprobat in adunarea generala sa se acorde membrilor cooperatorir Bonuri Cadou de 50 lei/luna contravaloarea transportului la si de la munca.
Aceste Bonuri Cadou sunt supuse impozitarii si contributiilor sociale ( CAS si CASS )??? sau NU ???
In lege scrie la art.296 cu 15 la Exceptii generale ca : b) ........... nu se cuprind in baza lunara "cv.transport la si de la locul de munca al salariatului"..........
In baza Legii 344/2018 priv.modif.si completarea Legii 70/2015 priv.intarirea disciplinei finanaciare si completarea OUG 193/2002 priv.sistem.modern de plata va rog sa imi spuneti daca la restituirea prin banca a partilor sociale detinute de un membru cooperator in cadrul cooperative (dar care a iesit la pensie ) treb.sa depun acte justificative si ce acte ?
Ptr.un teren de 860 mp cu destinatie industrial( a fost o societate inainte pe acest teren ) aflat in orasul Boldesti jud.Prahova,pe care in prezent nu pot face decat parcare cf.certificat urbanism ; cum pot face schimbare de destinatie teren sa il transform in teren ptr.locuinte,in conditiile in care pe acea strada sunt doar case .Mai bine zis am casa in fata,in stanga,in dreapta mea,inclusiv peste drum.Cand s-a facut PUG in 2010 toata zona a fost trecuta cu locuinte,mai putin acest teren pe care la vremea respective functiona o firma de transport.
Intrebarea finala ar fi : este sufficient un PUD sau treb.facut un PUZ si la ce primarie,in Boldesti sau la Ploiesti fiind sediul central pe Jud.Prahova ? Ce costuri presupun ? In ce interval de timp se rezolva,atat ptr.PUD daca se poate cat si ptr.PUZ ? Multumesc.