avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate Xpoisonxdartx

Activitate Xpoisonxdartx

Hello, doresc sa îmi iau concediu de crestere a copilului. O sa fiu tata in curand prin iulie. As dori sa iau concediu pe 2 ani dar din câte am înțeles este mai mare indemnizația daca o iau pe un an? Este adevărat? De asemenea eu am avut activitate de munca din DEC 2020 pana in NOI 2021 si as dori sa trimit stagiul de cotizare din perioada asta pentru indemnizație deoarece am avut un salariu mare. Am avut pauza din NOI 2021 pana in MAR 2022 si am început activitatea la o firma pe un salariu mai mic. Poate asta să îmi afecteze asta indemnizația? Cand o sa fac cerere pentru indemnizație as dori sa trimit stagiul de cotizare decât de la firma anterioara. Pot sa fac asta sau nu este recomandat? Si cu cat timp din avans trebuie sa anunț la actualul loc de munca ca o sa intru in concediu de crestere a copilului?
Acum aprox o săptămână am smenat un cim cu firma mellon. Cim a fost printat si semnat la mine acasă în dublu exemplar împreună cu toate celelalte documente necesare angajării și după le-am trimis scanate prin e-mail înapoi la firmă. După nici 2 zile după ce am fost la medicina muncii am fost sunat ca nu o să mai încep serviciul la data stabilită și că ar trebuii să semnez un document de demisie + să trimit documentele de angajare în dublu exemplar la sediul firmei prin curier. Eu am așteptat mai bine de 3 luni să lucrez la firma acesta și să mi se spună să demisionez așa pur și simplu că deh' corona virus(motivul care l-au folosit) nu îmi pare să fie normal mai ales că este un job 95% remote. Nu am semnat documentul de demisie și acum sunt sunat constant să le fac pe plac. Eu m-am gândit să le trimit documentele fără demisie prin ramburs la 500 de lei pentru tot timpul irosit. Demisia aș trimite-o abia după ce primesc banii din ramburs. Ce părere aveți?
Bună ziua, am și eu o problemă cu angajatorul care mi-a tăiat un bonus considerabil pe niște motive absolut de nimic. Sunt angajat la această firmă de câteva luni și când m-am angajat în afară de buletin nu am dus nici un fel de documente. Este legal ca să fi angajat fără să faci medicina munci, fără să duci măcar un singur document care să ateste că sunt apt de muncă. De asemenea am fost obligat să semnez un avertisment scris cu niște fapte pe care nu le-am comis cu amenințarea de a fi concediat dacă nu semnez. Ce pot face împotriva angajatorului din punct de vedere legal? îmi vreau măcar o parte din bonusul pe care am fost obligat să renunț la el.
Buna ziua,
eu în momentul de față locuiesc împreună cu prietena mea de 17 ani la cluj și dorim să ne mutăm la Brașov. Ea ca să poată continua studiile la Brașov are nevoie de procură. Tatăl fetei este de acord să dea procura pentru unul din părinți mei dar mama fetei nu este de acord. Întrebarea mea este, avem nevoie de acordul ambilor părinți ca să obținem procura?
Răspuns la discuția Relație cu fată de 17 ani
Bună seara, fata nu poate să dea o declarație la poliție că dorește să stea cu mine de bună voie? Există foarte mult scandal și probleme în familie și a început asta să îi afecteze situația școlară. Din cauza asta doresc să ne mutăm împreună cât mai repede.

CA Dascălu a scris:

Până la 18 ani, fata este o minoră aflată în grija părinților sau altor persoane majore (tutore) din familia sa. Dacă aceștia nu sunt de acord cu mutatul fetei și al dvs. într-o locuința comună, atunci suntem în situația părăsirii domiciliului legal de către o persoană minoră...adică deranj destul de mare pentru mai puțin de 1 an cât ar trebui să așteptați fără a tulbura apele.
Nu mai zic, după doar 8 luni să vrei să te muți împreună cu cineva, este o decizie tare curajoasă!

Răspuns la discuția Relație cu fată de 17 ani

Multumesc de răspunsul prompt. Fata este de acord și o las să își continue studiile dar mi-e teamă că părinții ei o să apeleze la poliție.
Sunt într-o relație cu o fată de 17 ani, eu am 21. Sunt împreună cu ea de 8 luni. Părinții fetei tolerează relația noastră dar din păcate ea provine dintr-o familie destrămată. În momentul de față locuiesc la ea acasă. Aș dori să ne mutăm împreună. Întrebarea mea este ce pot face părinții ei din punct de vedere legal să ne împiedice de la face asta?