avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters469838

Activitate ContSters469838

Pe un teren si cladiri sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei are cota de 6/8 cladiri, restul avand fiecare cate 1/8 respectiv 2/4 si 1/4 1/4 teren.Au fiecare certificatele de mostenitor.
Noi vrem sa terminam cu actele, sa facem apartamentarea si as vrea sa stiu cum este cu iesirea din indiviza. Noi avem partea cea mare, iar ceilalti 2 practic ocupa mai mult decat au dreptul.
1. se face iesire din indiviza fara sa platim noi sulta pentru ei
2. trebuie ei sa plateasca pentru depasirea cotei?
3. daca se inteleg, ce taxe trebuiesc platite?
Buna seara. Eu nu lucrez in prezent.
Venitul il asigura sotul. Ce acte sunt necesare si ce pot face pentru asigurare medicala si unde pot cotiza pentru fondul de pensii sau cum se numeste. Unde trebuie sa merg si ce acte sa semnez?
Discuție Apartamentare
Daca am certificatul de mostenitor si schitele de la cadastru imi pot face apartamentarea fara sa fie nevoie sa imi implic fratele care locuieste in aceeasi cladire/curte? sau trebuie neaparat sa mergem impreuna? El nu are bani si nu vreau sa fie nevoie sa platesc si pentru el.
Răspuns la discuția Custodie copil
Mulțumesc.
Discuție Custodie copil
Am un copil cu un bărbat cu care nu am fost căsătorită dar ii poarta numele.
Între timp m-am căsătorit și el e plecat din tara. Nu plătește pensie alimentara dar de 1 an trimite niște bani pentru copil. Eu as vrea sa nu mai avem treaba cu el, copilul nu l-a mai văzut de 3 ani, și înainte îl vedea o data la câteva luni timp de max o ora. Soțul actual ar vrea sa adopte copilul. Cum pot proceda fără acordul lui? Ca el sigur nu o sa vrea adopția. Aștept pana face copilul 18 ani? Acum are 11. In tribunal I se cere părerea?
Soțul a moștenit un teren pentru care plătește impozit. Pe teren este însă și o construcție cu 2-3 camere.
Noi am vrea sa vindem deoarece nu locuim acolo.
Cum și ce trebuie sa facem pentru a obține acte și pe construcție?