avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Am un copil cu un bărbat cu care nu am fost căsătorită dar ii poarta numele.
Între timp m-am căsătorit și el e plecat din tara. Nu plătește pensie alimentara dar de 1 an trimite niște bani pentru copil. Eu as vrea sa nu mai avem treaba cu el, copilul nu l-a mai văzut de 3 ani, și înainte îl vedea o data la câteva luni timp de max o ora. Soțul actual ar vrea sa adopte copilul. Cum pot proceda fără acordul lui? Ca el sigur nu o sa vrea adopția. Aștept pana face copilul 18 ani? Acum are 11. In tribunal I se cere părerea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 3 Mai 2018
Buna seara,
Fara acordul tatalui natural nu puteti sa solicitati adoptia.
Dupa ce copilul are 18 ani atunci el hotaraste fara acordul NIMANUI!
Mulțumesc.
Puteti incerca, dar nu veti reusi fara acordul lui, Asteptati pana face 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie sau infiere? roxanaandreea roxanaandreea Buna ziua, Am o fetita de 10 ani din prima casatorie si o fetita de 1 an din a doua si actuala casatorie. Actualul meu sot imi cere de ceva timp sa trecem ... (vezi toată discuția)
O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor Doctor10 Doctor10 Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: un copil, minor, poate sa preia numele actualului sot al mamei? Mama, recasatorindu-se, preia numele sotului. ... (vezi toată discuția)