avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate avocat11

Activitate avocat11

Răspuns la discuția succesiune
Unchiul C, tatăl lui B, a decedat în 2003, dar B nu a dezbătut succesiunea după acesta (nu ştim de ce).
Răspuns la discuția succesiune
Mama A a decedat la data de 5 decembrie 2018.
Vărul B, la data de 7 septembrie 2017.
Discuție succesiune
Bună ziua!
Aş dori şi eu un răspuns la următoarea speţă:
Mama mea A, a moştenit un nepot, B, ca urmare a faptului că era singura mătuşă în viaţă la data decesului nepotului, acesta neavând rude din primele 3 clase de moştenitori.
După dezbaterea succesiunii, a decedat şi mama, iar noi, cei doi copii, i-am succedat în drepturile succesorale, deci l-am moştenit pe vărul nostru B. În masa succesorală a vărului este şi o suprafaţă de teren în Bucureşti, pe care o deţine în indiviziune cu o tatăl său C, decedat din 2003, (care a moştenit dreptul său asupra terenului de la bunic) dar nu a dezbătut succesiunea...
Întrebare: Acum noi fiind succesorii vărului nostru, B, putem să dezbatem succesiunea după tatăl său, C, pentru a dobândi calitastea de moştenitor şi asupra cotei sale părţi din terenul în discuţie?
Care ar fi cadrul legal? Şi procedural..
Vă mulţumesc!
Mulţumesc!
Cunoaşte cineva răspunsul corect:
Cât înseamna 3/32 dintr-un teren de 231 metri?
Dar 29/32?
Mulţumesc!
Pentru cei care cunosc răspunsul sigur, am o întrebare:
Există o excepţie pentru situaţia în care salariul net al unui secretar UAT, care are şi studii doctorale, poate depăşi, împreună cu indemnizaţia de doctorat, indemnizaţia viceprimarului?
Se întâmplă că viceprimarul are doar diploma de bacalaureat, în timp ce secretarul are şi studii doctorale, masterat, licenţiat în Drept şi 25 de ani vechime în muncă.
Însă Legea nr. 153/2017 este interpretabilă şi, în acest caz, chiar neconstituţională, nerespectându-i anumite drepturi secretarului în cauză, cum ar fi dreptul la indemnizaţia de doctorat, la sporul de vechime în muncă, la spor de conducere, etc.
Vă mulţumesc pentru răspuns!
Răspuns la discuția drepturi succesorale
M-am documentat...tot eu! Este vorba despre înfierea cu efecte restrânse. Ipostază existentă sub incidenţa Codului Familiei şi care presupunea că un copil care era înfiat (adoptat) cu efecte restrânse poate veni la moştenire atât după părinţii biologici, cât şi după cei adoptivi...Despre asta este vorba în speţa mea!
Răspuns la discuția drepturi succesorale
Păi asta e, că pe extrasul de uz oficial scrie că a fost recunoscută ca şi copil natural de soţul mamei, dar în actul de naştere este tatăl biologic, decedatul. In CI la tată este decedatul, dar ce rost mai are recunoaşterea făcută de soţul mamei??
Cine poate să-mi răspundă: o persoană căreia i-a decedat tatăl pe front (în 1944) şi este trecut în actul de naştere (tatăl ION decedat), fiind la vârsta de 12 ani )în 1955) recunoscută ca şi copil natural de soţul mamei, poate veni la succesiune după tatăl decedat? Sau vine după cel care a recunoscut-o prin act notarial, deşi nu era tatăl său? Actul de recunoaştere are valoarea unei înfieri?