Se implinesc aproape 2 ani de cand ma judec pentru doua fapte concurente . In prima fapta am obtinut amanarea aplicarii pedepsei dar nu mi am putut recupera permisul din cauza faptei a doua ( conducere fara permis ) . Sunt convins ca imi va fi anulat permisul , intrebarea mea este se poate reduce din sentinta pe baza acestor 2 ani de stat fara permis sau indiferent de situatie dupa finalizarea procesului trebuie indeplinita toata perioada pe care o va decide instanta?
In primul dosar de la constanta am obtinut amanarea aplicarii pedepsei . Am fost oprit la bucuresti si mi s a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis inainte de sentinta primului caz. Cu hotararea primita de la judecatoria constanta trebuie sa ma duc la politia rutiera sa mi ridic permisul de conducere , intreabarea mea este daca o sa interfereze cu cel de la bucuresti pentru care inca nu am fost cautat sau chemat la declaratii . O sa imi elibereze politia rutiera constanta tot ce am nevoie pentru a mi ridica permisul de conducere sau o sa apara cel de la bucuresti si n o sa pot sa fac nimic indiferent de ce s a hotarat in primul dosar.
Am inteles ca in aceasta situatie as putea sa mi iau permisul inapoi intrebarea mea este cand? Acele 10 zile pentru apel au inceput de pe data de 29 sau abia din momentul in care semnez pentru minuta pe care trebuie sa o primesc incepe numaratoarea zilelor. Mai jos este hotararea.
Ora estimata: 08:30
Complet: Pamânări/incidente 1
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art.336 alin.1 Cod penal cu art.375 Cod pr.penală stabileşte pentru inculpatul B.D.M, pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului pedeapsa de 8 luni închisoare. In baza art.83 NCP amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare in termenul de supraveghere de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. In baza art.84 alin.2 si art.85 NCPP dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul sa respecte următoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta b) sa primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c) sa anunţe in prealabil schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum si întoarcerea d) sa comunice schimbarea locului de munca e) sa comunice informaţii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. Masurile se comunica serviciului de probaţiune de la domiciliul inculpatului. In baza art.404 alin.2 NCPP aduce la cunoştinţa inculpatului ca daca pe parcursul termenului de supraveghere cu rea credinţă nu respecta masurile de supraveghere, instanţa va revoca amânarea si va dispune aplicarea si executarea pedepsei. In baza art.274 alin.1 NCPP obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare in suma de 500 lei către stat. Cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţata in şedinţa publica azi, 29.11.2018.
Document: Hotarâre 29.11.2018
Dosarul meu a ajuns saptamana asta in camera preliminara cat ar mai dura pana la judecata in sine si finalizarea procesului? este vacanta judecatoreasca in perioada aceasta ? poate cineva sa imi spuna o estimare a cat va mai dura totul. Am dosar pentru condusul sub influenta alcoolului din data de 8 februarie 2018 si de atunci am aflat doar ca acum a ajuns in camera preliminara.
Pe data de 8 februarie mi a fost retinut permisul de conducere cu o alcoolemie de 0,46 , 0,96 prima proba de sange 0,80 a doua proba de sange . Astazi pe data de aprilie am fost oprit de un echipaj de politie rutiera cu viteza de 88 km/h intr o zona cu limitare 70 in conditiile in care eu aveam permisul suspendat . Pentru prima fapta nu s a stabilit nimic inca iar pentru cea de a doua astept sa fiu chemat la audieri . Ce intorsatura pot avea lucrurile ? E vreo sansa sa nu primesc cu executare?