Buna ziua,
Avem nevoie de indrumare si un executor judecatoresc din jud. Brasov pentru punerea in executare a unui B.O. avalizat, refuzat la plata.
Multumesc anticipat!
Revin pe subiect....cu o intrebare: adresa de poprire nu trebuia sa fie insotita de mai multe acte? am doar o adresa de poprire cu o incheiere si atat. Multumesc!
Executorul face trimitere la legislatie. Conform legislatiei se poate retine "b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii."
Eu nu ma chinui nici nu ma simt obligat in vreun fel. In lege scrie "pana la o treime".
Vreau doar sa imi raspunda cineva daca este obligatoriu sau nu sa retin 33% fix din salariu.
Multumesc.
Buna ziua,
Am primit pe adresa firmei o poprire pe salariu pt un angajat.
In lege scrie ca se poate retine din venitul salariatului pana la 33% din salariu. Asta inseamna ca se poate retine si mai putin?
Nu stiu ca nu m-am confruntat pana acum. Am citit legea dar mi se pare interpretabil. Poate cineva sa imi spuna exact cat sa retin? Pot sa retin mai putin de 33% sau 33% fix??
Multumesc!
Buna ziua,
Am fost ieri la ANAF si am intrebat. Mi s-a raspuns ca pot vinde la persoane fizice (ex:dezvoltatori) cu factura si sa fie achitata prin banca.
Acum citesc ce imi spuneti dvs si iar nu mi-e clar. Inteleg de la dvs ca eu trebuie sa verific persoanele fizice daca sunt sau nu inregistrate fiscal pt a-i putea vinde marfa?? Multumesc!
Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda "cu ridicata", dar avem ocazional clienti pers. fizice, dezvolatori, care au nevoie de materiale de constructii care adunate dau valori mari. Este corect sa facem o factura fiscala cu o chitanta de 10.000 lei si diferenta prin banca? Sau cum pot vinde catre persoane fizice, ocazional, materiale de constructii. Nu avem casa de marcat, nu lucram decat cu persoane juridice. Multumesc>
Va rog sa ma ajutati. Am o nelamurire: luna aceasta tb sa incasez BO pe o marfa. Se socoteste TVA la BO luna asta? Sau e socotit ca si avans?? Se stinge luna viitoare cu storno la avans?
Avansurile pe marfa sunt si ele purtatoare de TVA?? Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc. Am citit legea dar exemplele sunt prea plastice pt mine. Va multumesc frumos.