As dori in primul rand sa multumesc anticipat persoanelor care isi vor dedica timp raspunsului la intrebarea mea.
In fata casei in care locuiesc la parter este o curte, care, in urma investigatiilor facute, face parte din domeniul privat al statului si in administrarea UAT.
Daca in imobil doresc sa incep o afacere tip HoReCa si folosesc acea curte ca si cale de acces/terasa, la ce risc ma expun?
Care ar fi solutia legala pentru a o putea folosi?
Buna ziua,
Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ani pentru un teren, instanta de fond a respins ca neintemeiat avand in considerare urmatoarele:
Terenul din speta este ramas in urma nationalizarii conform decretului 92/1950 si trecut in administrarea ICRAL Pajura.
In anul 1974 a fost luata o decizie a Consiliului Popular Bucuresti conform careia, avand in vedere un singur articol din decretului 76/1974 privind exproprierea, trecerea in proprietatea statului si administearea Municipiului Bucuresti cu scopul construirii unor imobile de locuinte a DECIS casarea si a autorizat demolarea fondurilor fixe din administrarea ICRAL printre care si acest teren.
Instanta a decis ca decizia Consiliului Popular reprezinta o procedura de expropriere pentru utilitate publica insa decizia Consiliului Popular nu decide exproprierea ci doar demoloare si schimbare entitate care administreaza.
Ulterior am solicitat la Arhiva Nationala decretul 76/1994 pentru a vedea daca ICRAL a fost expropriat insa momentan nu a venit raspuns iar tipul pentru apel trece.
Sunt sanse daca fac apel la aceasta decizie?
ICRAL putea fi expropriat?
In fata casei mele este un teren ce este numit ca spatiu verde si atat. Presupun ca al primariei de sector
In planurile de amplasament ale casei, vecinatatea (spatiul verde) nu este prevazuta cu
alte detalii precum suprafata sau proprietar. Tatal meu ingrijeste acel spatiu verde de 45 de ani, cu gard de fier, lacat la poarta, intretinut gard viu, plantare copaci, insa nu plateste impozit pe acel spatiu verde si nu are niciun alt act. Mentionez ca nici la cadastru nu exista acel teren in baza de date.
In conditiile in care as avea suficienti martori care sa ne sustina cauza, care sunt sansele de succes ale acestei spete in instanta?
Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament la parterul unei case in fata caruia este o curte de aprox 100mp a primariei.
Vreau sa deschid o cafenea in acel apartament si sa folosesc acea curte ca terasa sezoniera, aceasta fiind fix in fata iesirii din apartament.
Care este cea mai usoara metoda de a obtine dteptul de a folosi acea curte pentru activitatea descrisa? Mentionez ca nu doresc sa construiesc nimic, doar sa asez niste mese si scaune.
Am citit ca sunt mai multe moduri de a obtine asta, concesiune, drept de folosinta etc.
Mentionez ca aceasta curte este in grija mea si a familiei mele de aprox 40 de ani, noi am pus gard, pomi, avem lacat la poarta, dar nu este al nostru.
Buna ziua,
A fost instalat intr-un cabinet stomatologic un sistem de supraveghere, atat in cabinet cat si in jurul casei. Camerele din exterior implicit inregistreaza si trotuarul public de langa cabinet.
Intrebarea mea este daca pentru un cabinet stomatologic este necesara autorizatia de la politie sau este suficient ca instalarea sistemului de supraveghere sa fie facut de o persoana autorizata?
Mentionez ca in incinta cabinetului este afisat mesajul "Supraveghere Video"